Avondupdate: Vrijdag 13 mei 2016.

Vandaag is het onze laatste avondupdate. Morgenavond kennen we de winnaar van het Eurovisiesongfestival maar terug naar vanavond. Op dit moment is de tweede generale repetitie bezig. Hierin geven de vakjury’s uit alle landen punten op de 26 deelnemende landen.

Verslag van de juryshow.

Om 21:00 begon in de Globen Arena de tweede generale repetitie van de finale. In het begin van de uitzending is er een soort catwalk waar de 26 deelnemende landen worden voorgesteld. Ze worden voorafgegaan door vrouwelijk schoon die dure designerstukken dragen. Altans op tv lijken ze duur. Na het voorstellen van de land en het praatje van de presentatoren is het tijd voor het echte werk. Laura Tesoro mocht beginnen en je ziet dat ze zich op haar gemak voelt op het grote podium. Stem was niet zoals gisteren. Bij het Italiaanse nummer waren er wat technische problemen met het geluid maar die werden snel verholpen. Na het Zweedse nummer is er zeer korte break om dan door te gaan naar het Duitse nummer. Na de Poolse inzending (vier nummer na Zweden) is er opnieuw een pauze. Hier gaat Mans richting de Tele2hal waar er op dat moment een heuse eurovisionparty zich zal afspelen. De show gaat hierna verder met Australië. Na de Spaanse inzending zal Petra Mede ons verschillende dingen doen kopen ;). De show gaat verder met de zes laatste nummers. Na Armenië is het tijd om te stemmen en Europa kan morgenavond maar liefst 40 minuten stemmen! De tussentijd zal opgevuld worden door twee recaps, grappige filmpjes zoals the nerd nation en over de Zweedse muziek en ook Justin Timberlake zal hier zijn nummer brengen. Verder is er ook aandacht voor het Junior Eurovisiesongfestival met de Maltese Destiny en het is een blij weerzien met Lynda Woodruff. Zij zal deze keer live in de zaal haar optreden doen. Na de vele intervalacts is het tijd voor de resultaten. 

Een fan top vijf

Elke dag van de Avondupdate laten we een top vijf van een grote eurovisiefan op u los. Vandaag de top vijf van Dieter:
05. Armenië: Iveta Mukuchyan – Lovewave
04. Italië: Francesca Michielin – No Degree of Separation
03. Frankrijk: Amir Haddad – J’ai Cherché
02. Tsjechië: Gabriela Guncikova – I Stand
01. Nederland: Douwe Bob – Slow Down 

Morgen, zaterdag 14 mei 2016

Morgen is er de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Wij van Eurosongland zullen u morgen de volledige dag berichten over de gebeurtenissen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.