AvondUpdate: Dit zijn de tien finalisten!

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival zit er alweer op. Tien finalisten hebben zich kunnen plaatsen voor de finale en acht andere kandidaten konden zich dan weer niet plaatsen. 

De eerste halve finale.

Deze tien kandidaten gaan door:

Republica Moldova Moldavië: SunStroke Project – Hey, Mamma!
Het eerste land dat werd afgeroepen was Moldavië. Het land mag zegevieren want de laatste keer dat Moldavië in de finale stond van een Eurovisiesongfestival was in 2013. In de finale zal SunStroke Project aantreden in de eerste helft van de show.
Azerbaidjan Azerbeidzjan: DiHaj – Skeletons
Azerbeidzjan zet zijn lijn verder van steeds de finale te behalen. Deze keer lukte het Dihaj om Azerbeidzjan naar de finale te loodsen. Dihaj treedt aan in de eerste helft van de show.

Grecia Griekenland: Demy – This Is Love
Vorig jaar waren de Grieken er niet bij in de finale van het Eurovisiesongfestival maar deze lukte het Demy wel om Griekenland naar de finale te loodsen. Demy treedt aan in de tweede helft van de show.
Suedia Zweden: Robin Bengtsson – I Can’t Go On 
Eén zekerheid was er voor deze halve finale en dat was dat Zweden gekwalificeerd ging zijn voor de finale. En dat gebeurt ook. Robin treedt aan in de tweede helft van de show.
Portugalia Portugal: Salvador Sobral – Amar pelos dois
Je voelde de sfeer al tijdens het optreden van Salvador. Portugal mag naar de finale van het Eurovisiesongfestival en dat is geleden van 2010.  Salvador zal aantreden in de eerste helft van de show.
Polonia Polen: Kasia Moś – Flashlight
Voor het vierde jaar op rij heeft Polen zich gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Kasia zal aantreden in de eerste helft van de show.
Armenia Armenië: Artsvik Arutyunyan – Fly With Me
Armenië was ook één van de zekerheden van de avond. Fly With Me werd als zevende afgeroepen. Arstsvik zal aantreden in de eerste helft van de show.
Australia Australië: Isaiah – Don’t Come Easy
Australië is één van de weinige landen die zich steeds weet te kwalificeren voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Isaiah zal aantreden in de tweede helft van de show.
Cipru Cyprus: Hovig – Gravity

Hovig uit Cyprus was één van de verassingen van de avond. Cyprus zit sinds 2015 steeds in de finale. Hovig zal aantreden in de tweede helft van de show.

Belgia België: Blanche – City Lights
Wéér op het einde van de resultaten en dat al voor het derde jaar op rij wordt België afgeroepen als één van de finalisten. Blanche zal aantreden in de tweede helft van de show aantreden.
Deze kandidaten verlaten de wedstrijd:
Georgia Georgië: Tako Gachechiladze – Keep the Faith 
Albania Albanië: Lindita Halimi – World
Muntenegru Montenegro: Slavko Kalezić – Space
Finlanda Finland: Norma John – Blackbird
Islanda IJsland: Svala Björgvinsdóttir – Paper
Republica Cehă Tsjechië: Martina Bárta – My Turn
Slovenia Slovenië: Omar Naber – On My Way
Letonia Letland: Triana Park – Line

Morgen in Eurosongland

Na de eerste halve finale is het tijd voor de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Morgen worden er twee generale repetities gehouden. Om 15u00 is er de eerste generale repetitie en om 21u00 vindt er nog één generale repetitie plaats. De laatste is de belangrijkste want daarin geven de vakjury’s hun punten. Morgen krijg je van beide generale repetities een verslag. Volg onze Facebook- en Twitterpagina om steeds up to date te zijn!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.