AvondUpdate [Dinsdag 02 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland af met een avondupdate. Wie was er volgens ons top en wie flopte helemaal? Welke vijf kandidaten zijn de favorieten van Ela en wat staat er morgen allemaal nog op het programma?

De topper en flopper van de dag

De topper van de dag
Op de derde dag van de repetities was het de beurt aan de eerste negen landen van de tweede halve finale. Het niveau lag vandaag beduidend hoger dan de afgelopen twee dagen ondanks iedereen zit te verkondigen dat dit een zwakke halve finale is. Onze topper is vandaag de schattige Oostenrijker Nathan Trent. Oostenrijk gaat eigenlijk verder op de weg van vorig jaar. Een dromerigere act met een jonge zanger of zangeres. Nathan Trent zingt zijn nummer Running On Air vanop een halve maan en hij verliest zijn enthousiasme niet. Nathan Trent is naar Kiev gekomen als een goed voorbereide jongen en dat is de reden waarom hij vandaag de topper van de dag is. 
De flopper van de dag
Denemarken is voor ons de flop van de dag. Zelfs boven een confettikanon uit Roemenië. Niet omdat ze slecht is ofzo maar omdat de Deense omroep noch Anja Nissen de moeite hebben gedaan om hun act (op een paar kleine dingen na) te veranderen. Heeft de Deense omroep DR nu nog niet door dat een act soms aangepast moet worden aan de grote van het podium? Hebben de Denen niets geleerd uit de vorige twee jaren toen het grandioos flopte? Blijkbaar niet… Hopelijk voor de Denen valt Europa wel voor een vrouw want voor een Deense boysband deed het dat alvast niet.
De andere kandidaten:
Er waren nog zeven andere landen die repeteerden vandaag. Dat is in volgorde van repetitie: Servië, Macedonië, Malta, Roemenië, Nederland, Hongarije en Ierland.

De top vijf van Ela.

05. Estonia Estland: Koit Toome & Laura – Verona
04. Belgia België: Blanche – City Lights
03. Bulgaria Bulgarije: Kristan Kostov – Beautiful Mess
02. Franța Frankrijk: Alma – Requiem
01. Italia Italië: Italië: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma
Heb jij ook een top vijf en wil je die delen met de rest van de wereld? Stuur hem dan door naar eurosongland@gmail.com. 

Morgen in Eurosongland.

Morgen staan er opnieuw negen landen klaar om het beste van zichzelf te geven tijdens hun eerste repetitie. De repetities starten om 09 uur met San Marino. Israël mag de derde repetitiedag afsluiten om 15u40. Ook Kroatië, Noorwegen, Zwitserland, Wit-Rusland, Bulgarije, Litouwen en Estland.

Volg onze Facebook- en Twitterpagina om steeds up to date te zijn!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.