Avondupdate [8 Mei 2016].

Dag zeven van de repetities in Stockholm zit er weer op. Alle landen die rechtstreeks deelnemen aan de grote finale hebben voor de tweede keer gerepeteerd. Elke avond blikken wij terug op de afgelopen dag en vooruit op
morgen. Vanavond in de Avondupdate: De openingsceremonie, een fan top vijf, terugblik op vandaag en vooruitblik op morgen.

De openingsceremonie

Het is een traditie, elke zondag voor de week van het Eurovisiesongfestival houdt de gaststad een openingsceremonie. Vandaag vond deze plaats aan het koninklijke paleis van Zweden. 41 delegaties en de presentatoren stonden pers en fans te woord op de rode loper.
Agnete uit Noorwegen was de enige die vandaag niet aanwezig was op de rode loper. Officieel omdat ze haar stem wil sparen en wil uitrusten voor haar optreden komende donderdag. Geen Noorwegen dus op de rode loper maar wel de 41 andere landen. Laura Tesoro uit België mocht als zevende de rode loper opgaan en Douwe Bob uit Nederland als achttiende. Hij is trouwens gekroond tot best geklede man van de avond door de presentatoren: Catarina Rolfsdotter-Jansson en Jovan Radomir. De landen van de Big 5 mochten trouwens tijdens deze openingsceremonie hun deel in de finale loten:
Germania Jamie-Lee Kriewitz – Ghost (neemt deel in de eerste helft)

Franța Amir Haddad – J’ai Cherché (neemt deel in de eerste helft)
Italia Francesca Michielin – No Degree of Separatio (neemt deel in de eerste helft)
Spania Barei – Say Yay! (neemt deel in de tweede helft)
Regatul Unit Joe & Jake – You’re Not Alone (neemt deel in de tweede helf)
Suedia Frans – If I Were Sorry (kreeg bij eerdere loting al startpositie 9)
Opvallend was dat dit jaar er geen gekke outfits aanwezig waren tijdens de openingsceremonie. Iedereen kwam deftig gekleed en deed hun job. Na de rode loper werden alle delegaties per auto vervoerd naar het stadhuis voor de verplichte toespraken.

Een fan top vijf

Elke dag van de Avondupdate laten we een top vijf van een grote eurovisiefan op u los. Vandaag de top vijf van Caroline:
05.
Australia Dami Im – Sound of Silence04. Bulgaria Poli Genova – If Love Was A Crime
03. Franța Amir – J’ai cherché
02. Rusia Sergey Lazarev – You Are Not The Only One
01. Ucraina Jamala – 1944

Stuur zelf je top vijf naar eurosongland@gmail.com of via onze Facebookpagina.

De repetities van vandaag:

Vandaag hebben er zes landen voor de tweede keer gerepeteerd: Zweden, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Verenigd Koninkrijk. Door op de landen te klikken kan je het verslag herlezen. 

Morgen, maandag 9 mei 2016:

Morgen
is er opnieuw een nieuwe dag in Eurosongland. De eerste halve finale zal morgen twee keer gerepeteerd worden. Om 21:00 zal zelfs de vakjury uit de verschillende landen toe kijken en hun punten al geven. Extra spannend dus voor de kandidaten. Daarnaast stellen we de presentatoren van het 61ste Eurovisiesongfestival aan jullie voor en is er een nieuwe
Q&A, de bookmakers, klein nieuws en een Avondupdate.


Tot morgen!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.