Avondupdate [5 Mei 2016].

Dag vier van de repetities in Stockholm zit er weer op. Alle landen die deelnemen aan de halve finales hebben voor de eerste keer gerepeteerd. Elke avond blikken wij terug op de afgelopen dag en vooruit op morgen. Vanavond in de Avondupdate: De trofee van het Eurovisiesongfestival is voorgesteld, een fan top vijf, terugblik op vandaag en vooruitblik op morgen.

De trofee van het Eurovisiesongfestival.

Foto: Andres Putting
Elk jaar krijgt de winnaar van het Eurovisiesongfestival een trofee mee naar huis. Zowel de kandidaat als de componist van het nummer. Sinds 2008 is die trofee bestaat die troffee uit een microfoon. De trofee die de winnaar dit jaar mee krijgt naar huis is gemaakt door Kjel Engman. Hij heeft al dertig jaar ervaring als glasbewerker voor kunstdoeleinden. De trofee is dus gemaakt uit transparant glas die een vorm van nostalgie zal uitstralen. Ook het logo van dit Eurovisiesongfestival zal erin gegraveerd staan. 

De top vijf van Ejin.

Elke dag van de Avondupdate laten we een top vijf van een grote eurovisiefan op u los. Vandaag de top vijf van Ejin:

05. Ungaria Freddie – Pioneer 

04. Malta Ira Losco – Walk on Water 

03. Franța Amir – J’ai cherché

02. Spania Barei – Say Yay! 

01. Rusia Sergey Lazarev – You Are Not The Only One
Stuur zelf je top vijf naar eurosongland@gmail.com of via onze Facebookpagina.

De repetities van vandaag:

Vandaag hebben er acht landen voor de eerste keer gerepeteerd: Slovenië, Bulgarije, Denemarken, Oekraïne, Noorwegen, Georgië, Albanië en België. Door op de landen te klikken kan je het verslag herlezen. 

Morgen, vrijdag 6 mei 2016:

Morgen is er opnieuw een nieuwe dag in Eurosongland. Alle landen van de eerste halve finale zal voor de tweede keer repeteren. Spanje en Frankrijk zullen voor de eerste keer repeteren en wij brengen opnieuw verslag uit vanaf 09:00. Daarnaast is er een nieuwe Q&A, de bookmakers, klein nieuws en een Avondupdate.
Tot morgen!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.