Avondupdate [2 Mei 2016]

De eerste dag van de repetities zitten erop in Stockholm. Tijd om nog eens terug te blikken op de afgelopen dag. Wij doen dat steevast met onze Avondupdate. Vandaag blikken we terug op de afgelopen dag en merkten we dat drie clichés van het Eurovisiesongfestival er ook dit jaar wee bij zijn en hebben we beelden van de val van Sergey Lazarev uit Rusland. Verder is er nog onze dagelijkse top vijf en een vooruitblik op morgen.

Clichés worden weer boven gehaald.

Tijdens de eerste repetitiedag zien we weer een paar oude clichés die worden boven gehaald. Vroeger deden die het goed op het Eurovisiesongfestival maar de vraag is of ze dat dit jaar ook gaan doen.
1. De astronaut
De Moldavische Lidia Isac brengt tijdens haar nummer Falling Stars een astronaut mee het podium op. Of dat het nummer een meerwaarde heeft is natuurlijk de vraag van de dag. Maar origineel is de Moldavische alvast niet. Want zo zagen we in 2013 al twee astronauten het podium opvullen tijdens de inzending van Montenegro. Montenegro strandde in de eerste halve finale, misschien is dit wel een voorbode van het lot van Lidia uit Macedonië?


2. De wissel van kleren:

Nina uit Kroatië mocht vandaag voor de eerste keer haar nummer repeteren tijdens de eerste repetitie. Over het nummer werd er na haar repetitie niet veel meer gepraat want iedereen had het over haar tent, of laten we het een jurk noemen. De jurk is zo danig groot dat er toch een hele zoo in gehuisvest kan worden. Gelukkig voor de kijkers wordt de jurk in het midden van het nummer in twee gescheurd door een paar dansers. Onder de jurk zit er dan weer iets anders. Maar een wissel van kleren, het is al zodanig veel gebeurt dan het een cliché op zich is. Een voorbeeld uit de geschiedenis en eentje om in Kroatië te blijven. Toen was het ook al cliché.


3. Nummer met een boodschap

De Griekse inzending van dit jaar is er ééntje met een boodschap. Utopian Land is wel mogelijk verteld één van de zangers tijdens de persbabbel. Een eurosong-nummer zonder boodschap is natuurlijk geen eurosong-nummer. Maar het wordt pas cliché en slecht als het er te dik op ligt zoals bij de Griekse inzending. Een voorbeeld uit het verleden waar de boodschap niet cliché werd:

Beelden van de val van Sergey

Dat een repetitie niet steevast van een leiendakje gaat weet nu ook de Russische kandidaat Sergey Lazarev. Bij zijn veel te ingewikkelde choreografie viel hij:

De top vijf van Koen:

Elke dag van de Avondupdate laten we een top vijf van een grote eurovisiefan op u los. Vandaag de top vijf van Koen.:
05. Suedia Frans – If I Were Sorry
04. Bulgaria Poli Genova – If Love Was A Crime
03. Israel Hovi Star – Made of Stars
02. Norvegia Agnete – Icebreaker
01. Franța Amir Haddad – J’ai Cherché


Stuur zelf je top vijf naar eurosongland@gmail.com of via onze Facebookpagina.

De repetities van vandaag:

Negen landen repeteerden vandaag voor de eerste keer: Finland/Griekenland/Moldavië/ Hongarije/Kroatië/Nederland/Armenië/San Marino en Rusland

Morgen, dinsdag 3 mei 2016:

Morgen is er opnieuw een nieuwe dag in Eurosongland. Tien landen repeteren (Tsjechië, Cyprus, Oostenrijk, Estland, Azerbeidzjan, Montenegro, IJsland, Bosnië & Herzegovina, Malta en Zweden) en wij brengen opnieuw verslag uit vanaf 10:00. Daarnaast is er een nieuwe Q&A, klein nieuws en een Avondupdate.
Tot morgen!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.