Austria’s Rise to heaven deel 39: 2002

Oostenrijk nam in 2002 voor de 39ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Ditmaal vond het festival plaats in Tallinn, Estland.

Selectieprocedure 

Dit jaar werd Oostenrijk vertegenwoordigd door Manuel Ortega. Een jonge gast met het popnummer Say A Word. Oostenrijk koos duidelijk voor een verjongende en vernieuwende aanpak, maar had die ook succes?

Het festival
Het

festival werd in 2002 georganiseerd in de Saku Suurhall, Tallinn – Estland . Opnieuw waren er 24 landen van de partij, met dit keer Nederland als afwezige en de terugkeer van België. Oostenrijk mocht het podium veroveren op de derde plaats, net na het Verenigd Koninkrijk en voor Griekenland.

De
puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten.
Oostenrijk eindigde op een magere 18e plaats. De Oostenrijkse inzending kreeg het maximum (12) punten van Turkije. België had vijf punten over voor de Oostenrijkse inzending.

De nasleep van het festival
Manuel Ortega bleef naast het zingen ook nog ettelijke jaren actief als schrijver, meer bepaald songteksten. In Oostenrijk staat hij ook nog regelmatig ‘in the picture”, zoals in 2006 met het welgekende Dancing With The Stars.

Volgende week 2003: fun, fun & nog eens fun!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.