🇺🇦 Jamala maakt de Oekraïense punten bekend.

🇺🇦 Jamala maakt de Oekraïense punten bekend.

De winnaar van het Eurovisiesongfestival 2016, Jamala zal te zien zijn tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival 2024.

De Oekraïense openbare omroep Suspilne heeft bekend gemaakt dat Jamala de uitslag van de Oekraïense vakjury bekend zal maken op de avond van de grote finale.

“Hoewel ik in deze zeven jaar al veel rollen heb vervuld, zal het bekendmaken van de punten uit mijn eigen land mijn eerste dergelijke ervaring zijn. Eigenlijk is het een heel grote verantwoordelijkheid, denk ik. Vooral omdat Zweden enigszins dichtbij mij ligt, een land dat sinds 2016 een speciaal deel van mijn hart bezet. Ik ben niet in Malmö geweest, maar ik hoop deze ongelooflijke sfeer van de wedstrijd en de stad zelf te ervaren via de live uitzending .”

Oekraïne stuurt dit jaar het duo alyona alyona & Jerry Heil naar het Eurovisiesongfestival in Malmö. Met het lied Teresa & Maria treden ze aan in de eerste halve finale. Als je meer wil weten over de Oekraïense inzending kan je zeker een kijkje nemen in onze The Road to Malmö over de Oekraïense inzending.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2022 won Oekraïne voor de derde maal het festival. Door de oorlog met Rusland zal het Eurovisiesongfestival in 2023 georganiseerd worden in het Verenigd Koninkrijk.

📷 Omslagfoto EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.