🇬🇷 Helena Paparizou zal Griekse vakjurypunten bekend maken.

🇬🇷 Helena Paparizou zal Griekse vakjurypunten bekend maken.

De Griekse openbare omroep ERT heeft bekend gemaakt wie de Griekse 12 punten zal bekend maken tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Griekenland voor het eerst deelnam aan het Eurovisiesongfestival en ERT wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom zal Helena Paparizou tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival de Griekse punten bekend maken. Zij is namelijk de enige die Griekenland de overwinning kon schenken op het festival met het lied My number one.

Het is niet de eerste keer dat Helena de punten van Griekenland zal bekendmaken. In 2015, tien jaar na haar overwinning deed ze dat voor de eerste keer.

Dit jaar koos de Griekse openbare omroep intern ervoor om Marina Satti naar het Eurovisiesongfestival te sturen. Met het lied Zari zal ze aantreden in de tweede halve finale. Wil je meer weten over de Griekse inzending? Bekijk dan zeker eens The Road to Malmö over de Griekse inzending.

Griekenland op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Griekenland neemt sinds 1974 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vaak met wisselend succes, vooral in de jaren 2000 was het land succesvol op het festival met de overwinning van Elena Paparizou in 2005 als hoogtepunt.

📷 Omslagfoto SVT-Melodifestivalen

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.