🇦🇹 Hier is de Oostenrijkse inzending “We Will Rave”.

🇦🇹 Hier is de Oostenrijkse inzending “We Will Rave”.

Niet alleen het Verenigd Koninkrijk maakte kennis met zijn lied voor het Eurovisiesongfestival maar ook het Alpenland Oostenrijk maakte kennis met hun lied.

Het was al een tijdje bekend dat Oostenrijk vertegenwoordigt zal worden door Kaleen met het lied We Will Rave. Anderz Wrethov, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard en Thomas Stengaard schreven het lied.

Naast het lied werd vandaag ook de videoclip van We Will Rave uitgebracht. Dit kan enkel beken worden via de website van de ORF. Vanaf maandagavond was de videoclip ook te bekijken via YouTube.

We Will Rave’ is mijn perfecte songfestivalnummer. Het stelt mij in staat om alles wat ik leuk vind te combineren en me te laten meeslepen door het publiek. Het nummer is voor iedereen aanpasbaar. ‘We Will Rave’ kan We Will Dance, We Will Sing, We Will Live, We Will Party… worden. Het is krachtig en positief, ook al worstel je op dit moment misschien ergens doorheen. Het zou een leven minnende gemoedstoestand moeten bevorderen en in een oogwenk verdwalen. Ik kijk er enorm naar uit om dit samen met de fans op te voeren! Nu het nummer officieel uit is, is het voor mij nog reëler geworden, en ik ben meer dan enthousiast over de reis! Het hebben van een technopopnummer is anders dan mijn discografie tot nu toe. Ik kijk uit naar het nieuwe hoofdstuk van Kaleen.

Kaleen

Kaleen zal deelnemen in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival, deze vindt plaats op donderdag 9 mei 2024.


Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival.

Oostenrijk debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957. Bob Martin werd bij het debuut direct laatste met amper 3 punten. In al die jaren is het land acht keer laatste geëindigd. Op het Eurovisiesongfestival in 1966 én 2014 was het wel raak voor Oostenrijk. Zowel Udo Jürgens en Conchita Wurst wonnen het festival voor het land.

📷: Rankin

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.