🇱🇹 Alles over de tweede repetitie van Silvester Belt.

🇱🇹 Alles over de tweede repetitie van Silvester Belt.

Het Litouwse volk en een vakjury hebben beslist dat Silvester Belt Litouwen mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het lied Luktelk. Komende dinsdag mag hij als derde aantreden in de eerste halve finale. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Luktelk vertaalt zich als ‘wachten/vasthouden’, en volgens Silvester gaat het lied over het vastzitten in het ongewisse tussen twee fasen van nauwelijks bestaan ​​en leven voelen, terwijl je moet volhouden en dansen door wat het leven je ook maar te bieden heeft. Het lied zal iedereen doen dansen. Deze act heeft geen rekwisieten en pyro. Enkel Silvester Belt staat samen met zijn vier mannelijke dansers op het podium. Silvester draagt zijn roodleren pak en de dansers hebben hun maskers aan.

Een energiek lied met geweldige dansmoves; zo kunnen we de Litouwse inzending omschrijven. Wij zijn zot van dit nummer (en van de artiest) en kunnen niet blijven stilzitten bij dit lied. Wij verstaan geen snars van het Litouws maar meekweelen lukt al aardig. Volgens ons is Litouwen een zekerheid voor een plek in de finale.

⭐⭐⭐⭐

Litouwen nam in 1994 voor de eerste maal deel aan het Eurovisiesongfestival maar eindigde toen met 0 punten direct laatste. Het was wachten tot 1999 voor een tweede deelname van het land. Een overwinning van het land zat er in deze 25 jaar nog niet in. Silvester Belt won in februari de nationale voorronde Eurovizija.LT met het lied Luktelk. Ontdek meer over de Litouwse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Alma Bengtsson & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.