🇮🇪 Alles over de tweede repetitie van Bambie Thug.

🇮🇪 Alles over de tweede repetitie van Bambie Thug.

In Ierland werd de nationale voorronde gewonnen door Bambie Thug met het lied Doomsday Blue. Komende dinsdag mag zij Ierland vertegenwoordigen vanop de vierde startplek. Hier ontdekt u alles over de tweede repetitie.

Ook de tweede repetitieronde verloopt achter gesloten deuren en dus zijn wij aangewezen op de berichten die naar buitenkomen van de EBU en de omroep zelf.

Bambie zit in een kring van kaarsen en draagt ​​een zwarte jurk met een tuturok en schouderhoorns. Hun gebruikelijke dramatische witte gezichtsmake-up is bedekt met haar dat in een gewei is gestyled. Er is ook een danser met ontbloot bovenlijf die centaur-vibes geeft, die Bambie begeleidt in een of andere balletchoreografie. In het laatste deel gaat de kaarscirkel omhoog en wordt de grote screamo-afwerking afgesloten met een grafische achtergrond van CROWN THE WITCH. Puur Eurovisietheater en een bewijs van de diversiteit aan muziekstijlen die we dit jaar op het Eurovisie Songfestival gaan zien. Bij de Ierse inzending zien we ook een laagje rook op de vloer en zijn de eerste pyrovlammen te zien.

Het Eurovisiesongfestival is vaak een circus en dit jaar doet Ierland er een schepje bovenop. De heks Bambie Thug brengt een sava nummertje naar Malmö en moet het volgens ons vooral hebben van de looks en de sfeer rond het nummer. Wij hopen dat Ierland nog eens de finale haalt en de pannen scoort met een goed nummer. Of het met deze inzending gaat lukken, betwijfelen we. Wij denken dat dit een nipte finalist zal worden of zo net niet en dat de mensen gaan kiezen tussen de twee circusacts (Finland/Ierland).

⭐⭐

Sinds 1965 neemt Ierland deel aan het Eurovisiesongfestival en kon in deze jaren zevenmaal de wedstrijd winnen. Hiermee heeft Ierland een gedeeld record met Zweden. De laatste jaren gaat het een stuk slechter met de resultaten van Ierland. In de nationale voorronde werd Bambie Thug aangeduid als winnaar. Hen mag het land vertegenwoordigen met het lied Doomsday Blue. Ontdek meer over de Ierse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Alma Bengtsson & Sarah Louise Bennett  | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.