🇱🇻 Alles over de eerste repetitie van Dons.

🇱🇻 Alles over de eerste repetitie van Dons.

De eerste repetitie van de Letse Dons is afgewerkt. Hier ontdekt u alles over de eerste repetitie.

Als eerste vandaag is er de Letse Dons – hij is een muzikaal icoon in zijn thuisland, dus hij is geen onbekende op een groot podium. Zijn soulvolle powerballad Hollow sleepte zowel jury- als publieke stemmen binnen bij Supernova, en zijn positie in de startvolgorde (ingeklemd tussen een Armeense folkbop en een rocklied uit San Marino) voelt als een meeslepende vocale masterclass.

De act hiervoor bestaat uit een enorme cirkelvormige onderdeel (misschien drie of vier meter in diameter), waar Dons aan het begin van het nummer in staat. Het beweegt, draait of licht niet op, maar creëert wel een heel krachtig middelpunt op het podium. Dons draagt zijn kenmerkende koningsblauwe mouwloze broekpak en wordt ondersteund door een LED-muur van zacht pulserende lichten en cirkels. De lichteffecten zijn eigenlijk heel slim: veel langzaam bewegende blauwe schijnwerpers in de coupletten die in het refrein in veel helderder, witter licht overgaan. Ze voelen aan als zoeklichten, en het geeft deze hele voorstelling een gevoel.

@eurovision

On his first rehearsal for Latvia, @Dons delivers a vocal that is set to silence Malmö Arena 🇱🇻 #Eurovision2024

♬ original sound – Eurovision

Letland neemt sinds 2000 deel aan het Eurovisiesongfestival en won de wedstrijd in 2002. Marie N kreeg 176 punten voor I Wanna. Helaas ging het met de resultaten hierna bergaf. In 2016 stond Letland voor de laatste keer in de finale. Dit jaar ligt hun hoop op Dons, hij zal in de tweede halve finale aantreden met het lied Hollow. Ontdek meer over de Letse inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto Corinne Cumming/EBU Foto’s Midden Corinne Cumming & Sarah Louise Bennett | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.