5 nummers uit 2013 die we niet mogen vergeten!

Vandaag zijn er geen repetities in Kopenhagen dus dat heeft ons wat ademruimte om terug te blikken op vorige editie. Wij werpen een blik op vijf songs die ons absoluut moeten bijblijven.

Roberto Bellarosa – “Love Kills” 
12de plaats – 71 punten.
Vorig jaar, eigenlijk al in 2012 koos de RTBF intern voor Roberto Bellarosa. De zanger was de eerste winnaar van de Waalse versie van “The voice”. Tijdens de nationale finale waar het nummer “Love Kills” werd uitgeroepen tot winnaar overtuigde Roberto absoluut niet. Hij zong kattevals en kreeg bijgevolg heel België op zijn dak. Tijdens de repetities in Malmö slaagde de zanger er toch in om het lied zuiver te zingen. De verrassing was in eigen land en ver daarbuiten zeer groot toen België bij de eerste 10 landen zat en zo door mocht naar de finale. Ook in de finale zette Roberto Bellarosa een pruike prestatie neer en zette ons land op een 12de plaats met 71 punten.

Hier ziet u zijn prestaties tijdens de grote finale.


Valentina Monetta – “Vola”
11de plaats Halve finale 2 – 47 punten.
San Marino, het kleinste land ter wereld nam in 2013 voor de vierde maal deel aan het festival. En kon nog geen enkele keer in de finale staan maar in 2013 zou het anders gaan. Valentina Monetta mocht voor de tweemaal haar land vertegenwoordigen en deed dit met “Vola”. Een dramatische ballade over hoe een cocon een vlinder wordt. Bijna iedereen (toch zeker de fans) waren fan van dit nummer en zagen het dus hoog eindigen in de finale. Tijdens haar optreden in de tweede halve finale ging de zaal bijna door het dak. De teleurstelling was groot toen San Marino zich niet tot de tien beste landen kon scharen en zo voor de vierde maal geen finaleplaats wist te bekomen. Maar Valentina is geen opgeefster want ook dit jaar doet ze weer een gooi naar een finaleplaats. Hieronder kan je nog eens kijken naar haar prestatie:

Krista Siegfrids – “Marry Me”
24ste plaats – 13 punten.
Het Eurovisiesongfestival van 2013 stond bol van de verwijzingen naar de holebigemeenschap. Finland sprong gretig op de kar en stuurde Krista Siegfrids naar het festival. De Finse zong in haar lied dat ze wou trouwen. Met trouwjurk, bruidsmeisjes enz… stond ze op het podium haar act te doen. De klap op de vuurpijl kwam er op het einde met een kus tussen twee vrouwen. Niets bijzonders zou u denken? In landen als Turkije, Rusland en consoorten waren ze danig gechoqueerd. 
Hier nog eens de inzending:
Anouk – “Birds”
9de plaats – 114 punten.
Ons buurland en beste vriend op het festival Nederland heeft zich vorig jaar voor het eerst sinds 2004 weten te zien doorstoten naar de grote finale. Anouk bracht het land terug in de finale en in eigen land heerste er opnieuw euforie over eurosong. Elke Nederlander was er van overtuigd dat Anouk en haar birds gingen winnen, want zo kennen we de Nederlanders. Eerst was er in het land wat commentaar op het feit dat Anouk niet wou deelnemen aan een nationale voorronde en haar “killersong” die toch niet zo’n killer was maar eenmaal toen Petra The Netherlands zei tijdens de bekendmaking van de 10 landen die door mochten naar de finale was alle kritiek weg. Een 9de plaats en 114 punten kreeg Anouk en Nederland. Hier nog eens haar lied:Emmelie de Forest – “Only Teardrops”
1ste plaats – 281 punten.
Uiteraard mag de winnaar hier niet in dit lijstje ontbreken. Voor de editie van 2013 was er niet echt een uitgesproken favoriet. Toch hoorde je wanneer het festival naderde meer en meer dat Denemarken de te kloppen favoriet was. het typische eurosongdeuntje maakte de voorspellingen waar en mocht met de eer gaan lopen. Zij is de reden waarom we dit jaar allemaal naar Kopenhagen trekken voor ons favoriete festival. Hieronder kan je nog eens haar inzending bekijken:

Morgen wordt er terug gerepeteerd in Kopenhagen. Wij zitten terug op de eerste rij om u het nieuws te brengen. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.