Zo kiest Slovenië zijn kandidaat voor Turijn 2022.

Zo kiest Slovenië zijn kandidaat voor Turijn 2022.

RTVSLO, de Sloveense openbare omroep heeft de inschrijvingen geopend voor hun nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Het was al een tijdje bekend dat EMA ging terugkeren maar nu weten we dus op welke manier.

Eerst wordt er een wedstrijd georganiseerd voor jonge artiesten. Via EMA FREŠ kunnen artiesten die jonger zijn dan 30 jaar en een maximum van drie liedjes hebben uitgebracht deelnemen. Een vakjury zal uit de inschrijvingen 24 artiesten en liedjes selecteren. Na een reeks van duels zullen er 14 artiesten doorstoten naar de televisie-uitzendingen. In twee televisieshow zullen er vier kandidaten geselecteerd worden voor EMA 2022. Uit elke show mag de kijker zijn favoriet selecteren en ook de vakjury zal een favoriet aanduiden.

De Sloveense kandidaat zal geselecteerd worden via EMA 2022. Naast de vier kandidaten uit EMA FREŠ zullen er nog twaalf andere kandidaten geselecteerd worden. Via twee halve finales waarbij de kijkers drie kandidaten selecteren en de vakjury twee kandidaten wordt er een finaledeelnemersveld gezocht met tien kandidaten.

In de finale zal een vijfkoppige vakjury (50%) en de kijkers (50%) samen beslissen wie Slovenië mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn.

De exacte data voor EMA 2022 zijn nog niet bekend.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats. In Rotterdam slaagde Ana Soklič er niet in om door te stoten naar de finale met het nummer Amen.

Bron: RTVSLO | Fotocredits: Andres Putting (EBU)

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.