Vidbir keert terug als Oekraïense voorronde.

Vidbir keert terug als Oekraïense voorronde.

Enkele weken geleden kondigde de Oekraïense omroep UA:PBC aan dat de omroep een kandidaat zal afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival in Turijn. Sinds vandaag zijn de inschrijvingen geopend voor een nieuwe editie van de wedstrijd Vidbir.

Een tijdje geleden maakte de omroep bekend dat de samenwerking met de commerciële omroep STB niet werd verlengd en dat er een einde kwam aan de voorronde Vidbir. Nu heeft de openbare omroep beslist om alleen verder te gaan met de wedstrijd.

In 2022 komt er dus een nieuwe editie van Vidbir en hiervoor zijn de inschrijvingen geopend. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aanmelden via de website van de omroep en dat tot 24 oktober 22h59.

Een exacte startdatum van Vidbir 2022 is er nog niet maar de uitzendingen starten niet later dan 12 februari. Uit hoeveel shows Vidbir zal bestaan en hoeveel deelnemers er zullen deelnemen is nog niet bekend.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2020 won de groep Go_A de nationale voorronde en werden intern geselecteerd voor de editie van 2021. Hun inzending Shum eindigde met 364 punten op de vijfde plaats.

Bron: UA:PBC | Fotocredits: Andres Putting (EBU)

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.