Turijn wordt de gaststad in 2022!

Turijn wordt de gaststad in 2022!

De kogel is eindelijk door de Kerk want de EBU en de Italiaanse openbare omroep RAI hebben eindelijk de gaststad voor het Eurovisiesongfestival 2022 bekend gemaakt. Het is Turijn geworden.

Het PalaOlimpico is de arena waar het festival zal plaatsvinden op dinsdag 10 mei (eerste halve finale), donderdag 12 mei (tweede halve finale) en zaterdag 14 mei 2022 (grote finale). De arena werd geopend in 2005 en heeft sindsdien talloze concerten en sportevenementen georganiseerd waaronder de ijshockeytoernooien tijdens de Olympische Winterspelen van 2006.

Turijn is de perfecte gaststad voor het 66e Eurovisie Songfestival. Zoals we zagen tijdens de Olympische Winterspelen van 2006, overtreft PalaOlimpico alle vereisten die nodig zijn om een ​​wereldwijd evenement van deze omvang te organiseren en we zijn erg onder de indruk van het enthousiasme en de toewijding van de stad Turijn, die in mei duizenden fans zal verwelkomen. Dit wordt het eerste Eurovisie Songfestival dat in 30 jaar in Italië wordt gehouden en samen met onze gastomroep Rai zijn we vastbesloten om er een speciale editie van te maken.

Martin Österdahl, Executive Supervisor Eurovisie Songfestival

Carlo Fuortes, CEO van de Italiaanse omroep RAI reageert:

We zijn blij dat Turijn de volgende editie van het Eurovisie Songfestival zal organiseren, het internationale festival dat in elk land geliefd is bij een groot publiek. Dankzij de mooie overwinning van de groep Maneskin keert de zangwedstrijd na 31 jaar terug naar Italië, in een stad die alle kenmerken heeft om zo’n prestigieus evenement te organiseren. De keuze van Rai, samen met EBU, was niet gemakkelijk gezien het zeer hoge niveau van de voorstellen van de concurrerende steden, die ik bedank voor hun enthousiaste deelname. Vanaf vandaag begint een spannende reis voor Rai en de stad Turijn die ons naar mei 2022 zal leiden. Een mooie uitdaging voor Rai en voor ons land.

Ook de burgemeester van Turijn is verheugd op het nieuws dat haar stad het Eurovisiesongfestival mag verwelkomen en organiseren:

Het Eurovisie Songfestival 2022 organiseren in Turijn is tegelijkertijd een grote eer en een geweldig resultaat voor onze stad en ons land. Na de opening van een nieuw seizoen van geweldige evenementen, zal Turijn een podium zijn voor muziek en cultuur, in een dynamisch en inclusief internationaal evenement dat de hele stad zal betrekken. We zijn verheugd om Italië voor zo’n groot publiek te vertegenwoordigen en we bereiden ons al voor om gasten uit heel Europa te verwelkomen. Zoals altijd zullen we er klaar voor zijn.

Het is de eerste keer dat het Eurovisiesongfestival neerstrijkt in Turijn. Italië mocht in het verleden het festival al tweemaal vertegenwoordigen en toen werd de wedstrijd in Napels (1965) en Rome (1991) georganiseerd.

Onze kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2022 is al bekend! 👇

Bron: EBU | Fotocredits: Stad Turijn

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.