Jérémie Makiese voor België naar Eurovisiesongfestival 2022.

Jérémie Makiese voor België naar Eurovisiesongfestival 2022.

Er is nog geen gaststad voor het Eurovisiesongfestival 2022 maar we hebben wel al een eerste kandidaat! De Belgische omroep RTBF liet deze ochtend weten dat Jérémie Makiese het land zal vertegenwoordigen.

Jérémie liet na zijn deelname aan The Voice of Belgique al weten dat hij ooit het land wil vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De RTBF had er alvast oren naar en vroeg de zanger of hij wou deelnemen in Italië. Een lied voor Jérémie is er nog niet, daar wordt nog volop aan gewerkt en zal in het voorjaar uitgebracht worden.

De bekendmaking gebeurde tijdens de uitzending van Le8/9 op radiozender Vivacité en was ook live te volgen via La Une. Hij wandelde de studio binnen als mysterieguest en na wat “ja/neen” vragen mocht het masker af en maakten we kennis met de kandidaat.

De carrière van Jérémie

Hij is geboren in Antwerpen uit een familie van muzikanten en spreekt twee van de drie landstalen. Na zijn verhuis in Ukkel startte de zanger met zijn sport- en muziek carrière. Op zijn 13e trad hij toe tot BX Brussels, een project van Vincent Kompany en onlangs heeft hij een contract getekend bij Excelsior Virton als doelman.

Jérémie is een relatieve nieuwkomer in de muziekwereld. Zo won hij in het voorjaar van 2021 het negende seizoen van The Voice of Belgique.

Een fragment vanuit The Voice Belgique:

België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie. In Rotterdam slaagde Hooverphonic erin om de finale te bereiken met The Wrong Place. De groep eindigde op een 19e plaats met 74 punten.

Fotocredits: Hadrien Hanse | Bron: RTBF, eigen berichtgeving

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.