Vandaag in Tbilisi [Avondeditie 22/11]

De tweede dag van de repetities in de Georgische hoofdstad Tbilisi zitten er al een tijdje op. Door het tijdsverschil zijn de repetities rond 14 uur gedaan. Maar dat belet ons niet om eens terug te kijken naar deze repetitiedag.
De Repetities van dag 2.
Het was vandaag vooral uitkijken naar de repetitie van Fource, de band die Nederland zal vertegenwoordigen komende zondag. Maar tot die tijd mocht Maria uit Italië de tweede dag openen. Ze bracht een typische Italiaanse inzending die we wel konden smaken. Er waren vandaag drie repetities die voor ons eruit sprongen. De eerste was Malta, op zich kon het nummer ons niet bekoren maar Gianluca brengt de energie komende zondag tot in de huiskamer. Het is een lieve en schattige jongen die Malta zo maar eens de derde overwinning kan schenken. Alles zit mee bij de Maltese inzending: stem, act en decor. Ook bij grote landen in het Junior Eurovisiesongfestival Rusland en Oekraïne zit alles dik oke. Beide landen hadden wel wat problemen bij hun repetitie met het decor maar alles kwam goed tijdens de tweede repetitie. 
Het geval Portugal dan. Portugal komt met een nummer dat ons totaal niet kan bekoren, het is zelfs ouderwets maar de Portugese delegatie lift het nummer wel de hoogte in. Ze doen dit door Mariana Venâncio in een leuke setting te plaatsen. Ook de zangeres weet de camera te vinden. Zien wat het zondag zal worden.
Rond de middag was het tijd voor de Nederlandse delegatie om het podium te betreden. De groep is zeer energiek en brengt dit ook zo over tijdens hun act. We stellen ons alleen wat vragen bij de zang maar hopen dat het zondag goed zal komen.
Ander nieuws
  • Timur Miroshnychenko zal komende zondag de Oekraïners commentaar voorzien op het Junior Eurovisiesongfestival. Het zal de tiende keer zijn dat de zanger het festival van commentaar zal voorzien. Enkel in 2009 en 2013 gaf hij geen commentaar omdat hij het festival toen presenteerde. Timur is vooral bekend door zijn presentatie in de greenroom tijdens het Eurovisiesongfestival in Kiev. 
  • 50% van de stemmen zondag komt van een vakjury. Volgens verschillende websites zal die jury bestaan uit twee kinderen die binnen de leeftijd van de deelnemers past en drie volwassenen. Dit nieuws is nog niet bevestigd door de EBU
Morgen
Morgen gaan de repetities verder. Alle landen die dinsdag hebben gerepeteerd mogen morgen opnieuw repeteren voor de tweede keer.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.