Vanavond| Tweede halve finale Festival da Canção.

Vanavond| Tweede halve finale Festival da Canção.

De Portugese omroep RTP gaat vanavond verder met zijn zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Via de wedstrijd Festival da Canção krijgen de Portugezen keuze tussen twintig artiesten en inzendingen.

Deze avond is er de tweede halve finale met tien kandidaten. Een vakjury (50%) mag samen met de kijkers (50%) beslissen welke vijf kandidaten doorgaan naar de finale.

Startvolgorde tweede halve finale Festival da Canção

  1. Da Chick I Got Music
  2. Tainá Jasmim
  3. Ariana Mundo melhor
  4. EU.CLIDESVOLTE-FACE
  5. Joana AlegreJoana do mar
  6. Pedro GonçalvesNão vou ficar
  7. Ana TerezaCom um abraço
  8. Carolina DeslandesPor um triz
  9. Graciela A vida sem acontecer
  10. NEEV Dancing in the Stars

In de tweede halve finale treden tien kandidaten aan. Vijf van hen zullen doorstoten naar de finale. Die keuze wordt gemaakt door een vijfkoppige vakjury en de kijkers.

De tweede halve finale van Festival da Canção wordt gepresenteerd door Tânia Ribas de Oliveira en José Carlos Malato. Vanaf 22u00 is de wedstrijd te bekijken op RTP1.

Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Portugal neemt sinds 1964 deel aan het Eurovisiesongfestival maar debuteerde slecht bij de allereerste editie met geen enkel punt. Het land behaalde meestal teleurstellende resultaten. In 2017 kon Salvador Sobral het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Amar pelos dois. Tijdens de vorige editie van het festival kon Conan Osíris de finale niet bereiken met Telemóveis. In 2020 kon Elisa Festival da Canção winnen met Medo de sentir, door het coronavirus kon ze haar land niet vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.