Vanavond| Bekendmaking Sloveense inzending.

Vanavond| Bekendmaking Sloveense inzending.

Het is een redelijke rustige avond op het vlak van de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival. De voorrondes gaan verder in Portugal en Zweden én daarnaast wordt er nog één inzending bekend gemaakt.

Die inzending zal komen van Slovenië. Tijdens de finale van EMA 2021 zal Ana Soklič haar inzending voor het Eurovisiesongfestival presenteren.

Ana Soklič werd intern geselecteerd door de omroep omwille van dat de coronacrisis het Eurovisiesongfestival 2020 heeft doen afgelasten. De zangeres won vorig jaar namelijk EMA 2020 met het nummer Voda.

Vanavond presenteert ze haar nieuwe inzending voor het Eurovisiesongfestival. Die inzending werd gekozen door een vakjury. In die vakjury zat:

  • Darja Švajger (Esc 1995)
  • Vladimir Graić (Componist van Molitva (ESC2007))
  • Mojca Menart (Hoofd van PR van RTV Slovenija)
  • Matevž Šalehar (Muzikant en singer-songwriter)

Tijdens EMA 2021 zal er ook uitgebreid stilgestaan worden bij de feit dat het 60 jaar geleden is dat een Sloveense voor het eerst op het Eurovisiesongfestival stond. In die tijd was Slovenië nog een onderdeel van Joegoslavië.

EMA 2021 start vanavond om 20u00 en wordt gepresenteerd door Lea Sirk (Esc 2018) en Nejc Šmit.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.