Vanavond: Finale A Dal 2016.

Vanavond is er in Hongarije de finale van A Dal 2016. Er zijn nog acht kandidaten in de running en één van hen zal Hongarije vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Stockholm. In twee rondes zal er gezocht worden naar de winnaar. De vakjury zal in de eerste ronde de vier beste kandidaten volgens hen bekend maken na eerst alle acht kandidaten te hebben gehoord. De vakjury bestaat uit: Pierrot (songwriter), Zséda (muzikant), Károly Freinreisz (componist) en Miklós Both (componist). In de tweede ronde is het spel van de vakjury uit want enkel de Hongaarse kijkers krijgen tussen de vier overgebleven kandidaten de mogelijkheid om de winnaar aan te duiden. Kállay Saunders zit trouwens ook in de finale. Hij vertegenwoordigde Hongarije al eens op het Eurovisiesongfestival in 2014 en werd toen vierde met “Running”.

De kandidaten:

Petruska – “Trouble in My Mind”
Gergő Oláh – “Győz a jó”
Kállay Saunders Band – “Who We Are”
Mushu – “Uncle Tom”
André Vásáry – “Why”
Freddie – “Pioneer”
Parno Graszt – “Már nem szédülök”
Olivér Berkes & Andi Tóth – “Seven Seas”

De show wordt gepresenteerd door Csilla Tatár en Levente Harsányi en is vanaf 19:40 te bekijken via de livestream van MTVA. Onze liveblog gaat open vanaf 18:30 voor deze SuperSaterday!
Hongarije neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival. Het land heeft nog niet kunnen winnen. Vorig jaar stuurde Hongarije Boggie naar Wenen. Het vredeslied “Wars for nothing” behaalde een twintigste plaats in de finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.