Vanavond: Eerste avond Sanremofestival. [Update]

In februari is het altijd groot feest in Italië. Dan vindt namelijk aan de bloemenriviera naar aloude gewoonte het Festival di Sanremo plaats in de stad San Remo. Net zoals de voorbije jaren mag de winnaar van het festival het land vertegenwoordigen op het Songfestival, maar dit is geen verplichting. De winnaar kan ook altijd afzien van de deelname zoals vorig jaar de groep Stadio deed. 
Vanavond begint het festival aan de eerste aflevering van de reeks uitzendingen. Van de 22 deelnemende artiesten (campioni) mogen er 11 optreden en voor de eerste keer hun nummer brengen. Op het einde van de avond zal duidelijk zijn welke 8 artiesten meteen doorgaan naar de tweede ronde op vrijdag en welke 3 artiesten naar de herkansing mogen op donderdag. De stemming gebeurt door een combinatie van televoting en de aanwezige pers.
De kandidaten:
Al Bano – Di rose di spine
Alessio Bernabei – Nel mezzo di un applauso
Clementino – Ragazzi fuori
Elodie – Tutta colpa mia
Ermal Meta – Vietato morire
Fabrizio Moro – Portami via
Fiorella Mannoia – Che sia benedetta
Giusy Ferreri – Fatalmente male
Lodovica Comello – Il cielo non mi basta
Ron – L’ottava meraviglia
Samuel – Vedrai

Carlo Conti en Maria De Filippi presenteren vanaf 20u35 de show op RAI1. De show is ook te volgen via de livestream.
[UPDATE]

Clementino, Giusy Ferreri en Ron hebben de laagste drie scores van de avond behaald en zijn zo genomineerd voor de emilinatie van komende donderdag. De acht andere kandidaten treden donderdag aan tijdens de coveraflevering.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.