The Round Up [Maandag 22/01]

Vanaf deze week zal je elke maandag een overzicht krijgen van het afgelopen weekend vol voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. Afgelopen weekend werden er vier voorrondes georganiseerd. Op zaterdag startte Hongarije zijn zoektocht en deden Frankrijk en Litouwen verder met hun voorrondes. Zondag startte dan weer Roemenië met zijn voorronde voor het Eurovisiesongfestival.
Zaterdag: Litouwen: Tweede voorronde Eurovizijos
Afbeeldingsresultaat voor Twosome lithuaniaNa een weekje pauze ging de zoektocht in Litouwen verder. Er deden aan de tweede voorronde twaalf kandidaten deel waarvan zes naar de volgende ronde gingen. Opvallend was dat deze inzending drie winnaars kenden. De vakjury en de kijkers zaten duidelijk op een ander spoor in deze aflevering. Zowel Saulės kliošas met Man Gaila als Twosom met Hello en Paula met 1 2 3 behaalden achttien punten. Naast deze drie kandidaten gingen ook Elizabeth, Juozas Martin én Audrius Petrauskas door naar de tweede ronde. De volledige uitslag kan je hier vinden.
Zaterdag: Hongarije: Eerste voorronde A Dal
In Hongarije zijn men afgelopen zaterdag ook gestart met hun tocht naar Lissabon. In de eerste aflevering van A Dal 2018 namen er tien kandidaten deel. De beste zes kandidaten kregen een plaatsje in de halve finale. Ook in Hongarije was er een gelijkstand. Zowel Leander Kills (foto) met Nem szól harang en Zsolt Süle met Zöld a május kregen evenveel punten namelijk 44 punten. Tamás Vastag werd door de kijkers van elimentatie gered. Hij zong Ne hagyj reményt. De volledige uitslag kan je hier vinden.
Zaterdag: Frankrijk: Tweede halve finale Destination Eurovision
Afbeeldingsresultaat voor Max Cinnamon - AilleursOok Frankrijk zette zijn zoektocht verder. In de tweede halve finale van Destination Eurovision traden er opnieuw negen kandidaten aan. Een vakjury had de moeilijke keuze om vier kandidaten te selecteren voor de finale. Madame Monsieur won de aflevering met Mercy. Vooral de internationale jury was fan van dit nummer. De Franse vakjury verdeelde zijn punten dan weer over Madame Monsieur en Max Cinnamon (foto). Hij kon een tweede plaats veroveren met Ailleurs. Volgende week is er de finale van Destination Eurovision waarbij enkel de Franse kijker de keuze krijgt over wie zij het liefst zien op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. De volledige uitslag kan je hier vinden.
Zondag: Roemenië: Eerste voorronde Selecția Națională
Afbeeldingsresultaat voor Alexia & Matei - Walking on WaterGisteren begon ook Roemenië met zijn zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. In de eerste van vijf voorrondes namen er elf kandidaten deel waaronder Alex Florea. Hij behaalde vorig jaar in Kiev een zevende plaats met Yodel It!. Helaas voor hem zal hij dit jaar niet op het podium staan in Lissabon want hij is uitgeschakeld. In de voorrondes in Roemenië selecteert de vakjury drie kandidaten voor de finale. De winst ging gisteren naar Alexia & Matei (foto). Zij zongen Walking on Water en mogen dus naar de finale. De volledige uitslag kan je hier vinden.
Volgend weekend gaat de zoektocht in Litouwen, Hongarije en Roemenië verder. Volgens sommige bronnen start komende zaterdag de zoektocht van San Marino in de allereerste voorronde voor het land maar dat is nog niet bevestigd door SMRTV. Het hoogtepunt zal volgend weekend in Frankrijk liggen want zij kennen hun ontknoping in Destination Eurovision. En al het nieuws rond de voorrondes zal natuurlijk te volgen zijn via Eurosongland op onze Facebook– en Twitterpagina of gewoon op onze site.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.