The Round Up: 6 februari.

Vanaf deze week is ‘The Round Up’ niet meer op woensdag maar op maandag. Het blijft wel nog steeds een terug- en vooruitblik op alle activiteiten die gebeuren in Eurosongland.
Afgelopen week werd er maar één kandidaat voor het Eurovisiesongfestival gekozen namelijk de Zwitserse kandidaat.
In een speciaal georganiseerde show die de naam Die Entscheidungsshow 2017 kreeg streden zes kandidaten voor het Zwitserse ticket richting Kiev. Het was uiteindelijk de band Timebelle die aan het langste eind trok en met het nummer Apollo trekken ze naar Kiev. Timebelle is een band die bestaat uit de Roemeense zangeres Miruna Manescu, Samuel Forster en Eumanuel Daniel Andriescu. Normaal is de band groter maar het zullen deze drie leden zijn die in Kiev zullen aantreden. Het nummer Apollo is geschreven door Elias Näslin, Nicolas Günthardt en Alessandra Günthardt. Timebelle is geen onbekende voor het Zwitserse publiek want in 2015 werd de band als een tweede in de nationale voorronde.
Begin februari wil steeds zeggen dat veel landen starten met hun voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Afgelopen zaterdag starten onder meer Zweden en het gastland Oekraïne met hun zoektocht. Israël, Litouwen en Hongarije gingen dan weer verder.
Israel Israël
Vanavond is er op de Israëlische televisie de halve finale van Rising Star met zes kandidaten. Om aan deze zes kandidaten te komen werd er afgelopen maandag een kwartfinale georganiseerd met acht kandidaten. Het verslag van de kwartfinale kan je hier terugvinden.
Ungaria Hongarije
Bij de Hongaarse selectie ging het zaterdag over de laatste plaatsen in de halve finale. Gigi Radics kon deze uitzending winnen met het nummer See It Through. De vier andere kandidaten die zich konden kwalificeren voor de halve finale kan je hier terugvinden.
Lituania Litouwen
In Litouwen kwamen zaterdag de beste kandidaten samen van de eerste en tweede voorronde in de vijfde voorronde. Gytis Ivanauskas of Lolita Zero voor de vrienden kon deze uitzending winnen met het nummer Get Frighten. De andere kandidaten kan je hier terugvinden.
Ucraina Oekraïne
Het gastland Oekraïne starte ook afgelopen zaterdag zijn zoektocht naar een geschikte kandidaat. Twee van de acht kandidaten konden doorstoten naar de finale waaronder ook de topfavoriete Tayanna. Zij won zelfs de eerste halve finale met het nummer I Love You. Ook Salto Nazad mag door naar de finale.
Suedia Zweden
Het populaire Melodifestivalen startte afgelopen zaterdag ook met z’n 57 editie. Volgens kenners zou dit één van de kwaliteitsvolle edities ooit zijn. Afwachten of de kenners gelijk hebben. De eerste aflevering werd alvast gewonnen door Ace Wilder met het nummer Wild Child. Ook Nano kon zich kwalificeren voor de finale. Charlotte Perelli, die in 1999 nog het Eurovisiesongfestival won werd zaterdag laatste met het nummer Mitt liv
De komende week staan er heel wat voorrondes gepland. Zo is er vandaag en morgen de halve finale van Rising Star in Israël. Tegen het einde van de week kennen we drie nummers van de BIG5 want zowel Duitsland (kiest donderdag) als Italië en Spanje (beide kiezen zaterdag) houden hun nationale finale. Vrijdag en zaterdag zijn er halve finales van ‘A Dal’ in Hongarije. En komende zaterdag gaan de voorrondes in Oekraïne, Zweden en Litouwen gewoon verder. Letland sluit de week af met hun tweede voorronde van Supernova. Een boeiende week dus bij Eurosongland.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.