The Round Up: 20 februari.

Op maandag begint voor de meeste mensen de nieuwe werkweek maar wij bij Eurosongland blikken op maandag nog eens terug op de afgelopen week.
De afgelopen week zijn er zes nieuwe kandidaten voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. Drie van hen hebben ook een nummer.
Exact een week geleden werd in Israël de finale van Rising Star gehouden. Vier kandidaten namen het tegen elkaar op en het was uiteindelijk Imri Ziv die met de winst ging lopen. Hij stond vorig jaar al eens op het podium van het Eurovisiesongfestival maar dan als backingvocal van Hovi Star. Met welk nummer Imri Ziv in Kiev zal aantreden wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Tsjechische omroep CT maakte afgelopen woensdag bekend dat het jazz-zangeres Martina Bárta naar het Eurovisiesongfestival zal sturen. Marina maakt deel uit van de jazzband 4tothebar. Ook Martina heeft nog geen nummer voor Kiev bekend gemaakt. Zij zal dit doen in een speciaal programma op de Tsjechische omroep.
Kroatië stuurt dan weer de 35-jarige zanger Jacques Houdek naar Kiev. De zanger heeft al verschillende pogingen ondernomen om het land te mogen vertegenwoordigen op het festival. In 2011 kwam hij het dichtst bij het Eurovisiesongfestival want toen werd hij tweede in de Kroatische voorronde Dona. Het nummer van Jacques Houdek zou volgens de geruchten de komende week bekend worden gemaakt.

Ook Hongarije stuurt een man richting Kiev. Via de finale van A Dal werd unaniem gekozen voor Joci Pápai en het nummer Origo. Het nummer is geschreven door de zanger zelf. Het was de eerste keer dat Pápai József (echte naam van Joci Pápai) deelnam aan de Hongaarse voorronde.


Polen handelde zijn zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival snel af. Op zaterdag 11 februari werden de tien kandidaten voor de nationale finale bekend gemaakt en een week later werd die finale al gewonnen door Kasia Moś met het nummer FlashlightFlashligt is geschreven door Kasia Moś, Pete Baringger en Rickard Bonde Truumeel. Kasia Moś is 29 jaar en in 2006 waagde ze haar eerste poging om Polen te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival maar toen werd ze laatste in de nationale finale.


Zaterdag hield ook Malta zijn nationale finale voor een kandidaat te kiezen voor het Eurovisiesongfestival in Kiev. Via MESC2017 traden zestien kandidaten aan. De winst ging naar Claudia Faniello met het nummer BreathlesslyBreathlessly is geschreven door Philip Vella, Sean Vella en Gerard James Borg.Opvallend is dat het de negende poging was van Claudia om Malta te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Slovenia Slovenië
De Sloveense omroep EMA 2017 koos afgelopen weekend zijn acht finalisten voor de finale. Via twee halve finales werden de vier beste kandidaten gekozen. (meer info: HF1, HF2) Komende vrijdag is er de finale.
Ucraina Oekraïne
Gastland Oekraïne koos afgelopen zaterdag zijn twee laatste finalisten voor de finale. O.Torvald en Melovin zullen het zaterdag het samen tegen vier andere kandidaten opnemen in de finale. (meer info)
Estonia Estland
In Estland werd afgelopen weekend de laatste vijf finalisten gekozen. (meer info)
Suedia Zweden
Melodifestivalen 2017 was afgelopen zaterdag te gast in de Vida Arena in Växjö. Daar werden twee nieuwe finalisten gekozen. Ook twee artiesten kwamen hun plaats teweten in de herkansingsronde. (meer info)
Lituania Litouwen
De Letse voorronde koos afgelopen zaterdag de eerste vier halve finalisten voor hun voorronde. Komende zaterdag komen daar nog vier kandidaten bij. (meer info)

Vrijdag 24/2 : 18u40 Eerste halve finale in Moldavië / 20u00 Finale EMA in Slovenië.
Zaterdag 25/2 : 18u00 Finale Oekraïne / 18u40 Finale Moldavië / 20u00 Finale in Denemarken / 20u00 Vierde halve finale in Zweden / 20u00 Achtste voorronde in Litouwen / 21u00 Eerste halve finale in IJsland.
Zondag 26/2 : 19u30 Eerste halve finale in Roemenië / 20u25 Finale in Letland / 22u05 Tweede halve finale in Portugal

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.