The Round Up: 13 februari.

Vandaag is het weer de start van de nieuwe werkweek maar wij blikken op maandag nog eens terug op de afgelopen week. De afgelopen week kwamen er vier kandidaten bij, allemaal van de Big5.
Afgelopen donderdag werd verrassend de Franse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voorgesteld. De keuze viel op de 28 jarige Alma en het nummer Requiem. Alma is een rijzende ster in Frankrijk en brengt een week voor het Eurovisiesongfestival haar debuutalbum uit. Frankrijk is op het Eurovisiesongfestival sinds vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen namelijk die van ‘eigentijdse nummers’ te selecteren. Requiem wordt goed onthaald bij de fans van het Eurovisiesongfestival.

Ook donderdag koos Duitsland zijn kandidaat via ‘Unser Song 2017’. Vier vrouwen en één man streden voor het Duitse ticket richting Kiev. De Duitse kijkers hadden de meeste stemmen over voor Levina en het nummer Perfect life. Levina is 25 jaar en afkomstig uit Bonn. Ze zet op dit moment haar eerste stappen in de Duitse showbizz want ze is nog volop bezig met haar studies aan de muziekschool in Londen.
Zaterdag koos Spanje zijn kandidaat voor Kiev. TVE organiseerde hiervoor Objetivo Eurovision met zes kandidaten. De uitslag was spannend want zowel Manel Navarro als topfavoriet Mirela behaalden evenveel punten. De jury moest de knoop doorhakken en koos uiteindelijk voor Manel Navarro met het nummer Do It for Your Lover. Manel is 21 jaar en is sinds 2014 actief in de Spaanse showbizz. Het nummer dat hij in Kiev zal zingen werd door hem zelf geschreven.
De Italiaanse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is ook de kandidaat die het SanRemo Festival kon winnen afgelopen zaterdag. Francesco Gabbani kreeg de meeste stemmen van de Italiaanse kijkers en de pers. Hij zal in Kiev het nummer Occidentali’s Karma brengen. Francesco is sinds 2011 actief in de Italiaanse showbizz en bracht al drie albums uit. De Italiaanse inzending zal alvast opvallen in Kiev want hij heeft al laten weten dat hij de aap zal meebrengen.
Vier kandidaten werden er afgelopen week gekozen maar vijf andere landen hebben hun zoektocht verder gezet.
Israel Israël
Exact een week geleden werd er in Israël de halve finale van Rising Star gehouden. Via dit programma wordt de Israëlische kandidaat gekozen. Zes kandidaten traden in de halve finale aan maar vier kandidaten konden doorstoten naar de finale. Vanavond is de finale. (Meer info)
Ucraina Oekraïne
Het gastland werkte afgelopen zaterdag hun tweede halve finale af. Illaria won deze halve finale met het nummer Thank You for My Way. Ook Rozhden mag naar de finale. (meer info)
Ungaria Hongarije
Afgelopen vrijdag en zaterdag hield de Hongaarse omroep de halve finales van A Dal. Acht kandidaten konden doorstoten naar de finale van komende zaterdag. (meer info / meer info)
Suedia Zweden
Ook Zweden werkte afgelopen zaterdag zijn tweede halve finale af. Mariette en Benjamin Ingrosso hebben zich weten te plaatsen voor de finale van Melodifestivalen. (meer info)
Lituania Litouwen
Litouwen is al sinds begin januari opzoek naar een kandidaat en er is nog een hele weg te gaan. In de zesde voorronde kon Aistė Pilvelytė met de winst gaan lopen. Ze is ook topfavoriet om het volledige selectieprogramma te winnen met het nummer I’m Like a Wolf. (meer info)
Estonia Estland
Estland startte zaterdag met zijn zoektocht naar een kandidaat voor Kiev. In de eerste halve finale traden tien kandidaten aan waarvan de beste vijf naar de finale gaan. (meer info)
Vandaag: 20u00 Finale Rising Star in Israël
Vrijdag 17/02: 20u00 Eerste halve finale EMA 2017 in Slovenië
Zaterdag 18/02: 18u00 Derde halve finale in Oekraïne / 19u30 Finale A Dal 2017 in Hongarije / 20u00 Zevende voorronde in Litouwen / 20u00 Derde halve finale Melodifestivalen in Zweden / 20u00 Tweede halve finale EMA 2017 in Slovenië / 20u30 Finale Krajowe Eliminacje in Polen / 20u35 Tweede halve finale Eesti Laul in Estland / 21u00 Finale MESC in Malta
Zondag 19/02: 20u25 Halve finale Supernova in Letland / 22u30 Eerste halve finale Festival da Canção in Portugal

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.