The Road to Tel Aviv 38| Duitsland.

Artiest| S!sters
Inzending| Sister
Selectie| Unser Lied für Israël
Finale| zaterdag 18 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit het Duitsland.
Een week na het Eurovisiesongfestival in Lissabon opende de Duitse omroep NRD de inschrijvingen voor de nationale voorronde van 2019. Een vakjury koos uit alle inzendingen de zes beste kandidaten. Deze kandidaten mochten op vrijdag 22 februari tegen elkaar opnemen in de finale van Unser Lied für Israël. Een internationale vakjury, een panel van 100 fans van het Eurovisiesongfestival en de kijkers mochten samen beslissen wie de winnaar van de avond werd. De drie jury’s kwamen niet overeen. Makeda was de topfavoriet bij de internationale jury terwijl Aly Ryan de meeste stemmen kreeg van de fans. S!sters kreeg dan weer de twaalf punten van de kijkers. Met twee punten verschil kon S!sters de wedstrijd winnen. S!sters zal op het podium van het Eurovisiesongfestival het nummer Sister zingen.


S!sters is een Duitse muziekgroep dat speciaal voor de Duitse voorronde voor het Eurovisiesongfestival is opgericht. Het duo bestaat uit Laura Kästel en Carlotta Truman. Ondanks de twee vrouwen zingen alsof ze zussen zijn, zijn ze dit dus niet.
Geschiedenis van Duitsland op het Eurovisiesongfestival
Meer info Bekendmaking Kandidaten / Finale
Morgen Pænda uit Oostenrijk

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.