The Road to Tel Aviv 37| Italië.

Artiest| Mahmood

Inzending| Soldi
Selectie| SanRemo Festival
Finale| zaterdag 18 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit het Italië.
In oktober werd duidelijk dat de Italiaanse omroep RAI zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. RAI maakte meteen duidelijk dat de kandidaat uit het SanRemo-Festival zal komen. De winnaar van het festival krijgt de keuze of hij/zij Italië wil vertegenwoordigen. Wanneer de artiest weigert dan zal de omroep opzoek gaan naar een andere kandidaat binnen de wedstrijd. De finale van het SanRemo festival vond plaats op zaterdag 11 februari en bestond traditiegetrouw uit verschillende uren. Mahmood kon de wedstrijd met zijn inzending Soldi winnen. Meteen erna verklaarde hij dat hij het wel zie zitten om Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv.


Alessandro Mahmoud, beter bekend als Mahmood is geboren in Milaan op 12 september 1992. In 2012 raakte de zanger bekend bij het grote publiek. Hij nam toen deel aan het zesde seizoen van de Italiaanse versie van The X-Factor. Het werd geen succesvolle editie voor de zanger want hij werd weggestemd in de derde live-uitzending. Toch bleef hij niet bij de pakken zitten en lanceerde in 2013 zijn eerste single. Fallin’ Rain raakte niet in de hitlijsten van Italië. Later werd het stil rond de zanger tot hij in 2016 deelnam aan het SanRemo Festival. Hij nam deel in de jongerencategorie met het nummer Dimentica. Door deze deelname was zijn carrière pas echt gestart. Er volgende verschillende singles en in 2018 kwam het eerste album van Mahmood uit. 
Naast zingen is Mahmood ook bezig met het schrijven en componeren van nummers. Zo schreef hij onder andere verschillende nummers voor Marco Mengoni (ESC 2013).
Geschiedenis van Italië op het Eurovisiesongfestival
Meer info Bekendmaking Kandidaten / Finale
Morgen S!sters uit Duitsland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.