The Road to Tel Aviv 08| Rusland.

Artiest| Sergey Lazarev

Inzending| Scream (schreeuw)
Selectie| Intern
Halve Finale| Donderdag 16 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit Rusland.
Het grote Rusland behaalde op het Eurovisiesongfestival in Lissabon zijn slechtste resultaat ooit op het festival. Men kon zich niet kwalificeren voor de finale en dat werd als een blammage gezien voor het land. De omroep VGTRK liet lang op zich wachten om iets van informatie over het komende Eurovisiesongfestival naar buiten te brengen. Begin november kwam er het bericht dat het officieel zal deelnemen aan het festival en dat de inzending volledig intern gekozen zal worden. Er waren sindsdien heel wat geruchten over wie het land mag vertegenwoordigen. Op donderdag 7 februari maakte de omroep bekend dat Sergey Lazarev het land mag vertegenwoordigen. Een maand later werd zijn inzending Scream bekend gemaakt via het officiële YouTube-kanaal van de zanger. 


Het is duidelijk dat de Russische omroep zijn resultaat niet wil herhalen in Tel Aviv. Daarom stuurt het één van zijn topvedetten naar het Eurovisiesongfestival: Sergey Lazarev. 
De Russische zanger is geboren in de hoofdstad op 1 april 1983. Sinds zijn zesde is Sergey actief in turnen maar later bleek dat zingen meer zijn ding is. Op zijn veertiende ontving hij zijn eerste prijs met zijn zangkunsten. Bij het grote publiek werd Sergey bekend toen hij lid was van de boysband Smash!!. Deze groep was heel populair in Rusland in het begin van deze eeuw. Vanaf 2006 is de zanger een solo-artiest en nam hij zijn eerste plaat op Don’t Be Fake. Later groeide Sergey uit tot één van de grootste artiesten van Rusland. In 2008 waagde Sergey zijn eerste kans voor het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Tijdens de nationale voorronde werd hij vierde met The Flyer. Zeven jaar later werd de zanger intern geselecteerd om het land te mogen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Hij eindigde op een derde plaats met You Are the Only One.
Geschiedenis van Rusland op het Eurovisiesongfestival
Eurovision Poll 2019 Is Sergey Lazarev jouw favoriet? Stem hier!
Meer info Bekendmaking Kandidaat / Inzending
Morgen Srbuk uit Armenië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.