The Road to Tbilisi [1]: Rusland.

Vanaf vandaag stellen wij bij Eurosongland de kandidaten van het Junior Eurovisiesongfestival voor. Beginnen doen we met de kandidaat uit het grootste land ter wereld, Rusland. Zij sturen Polina Bogusevich naar Georgië met het nummer Krylya.
De veertien jarige Polina Bogusevich is geboren op 4 juli 2003 in de Russische hoofdstad Moskou. In 2014 leerde de Russen haar kennen door haar deelname aan The Voice Kids en New Wave Junior. Dima Bilan (ESC 2006 en 2008) was haar coach in The Voice, in New Wave Junior behaalde Polina een tweede plaats.
Dit jaar schreef Polina zich in voor deelname aan de Russische voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival. Ze kon de vakjury en de Russische kijker overtuigen om voor haar te stemmen en zo kon ze de wedstrijd winnen.
Op het Junior Eurovisiesongfestival zal ze het nummer Krylya (Wings) zingen. Het nummer zal gezongen worden in het Russisch en het Engels.

Rusland neemt onafgebroken deel aan het Junior Eurovisiesongfestival sinds 2005. Al hun inzendingen hebben nog nooit lager gescoord dan een negende plaats (2005). In 2006 kon Rusland het Junior Eurovisiesongfestival winnen toen het The Tolmachevy Twins naar Roemenië stuurde. Vorig jaar stuurde Rusland Water of Life Project naar het festival in Malta. Hun Water of life behaalde een vierde plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.