The Road to Sofia (7): Rusland

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 16 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren waren we te gast in het gastland Bulgarije en vandaag trekken we naar het grootste deelnemende land namelijk Rusland.
Hoe werd Mikhail geselecteerd?
Tot 10 september kon iedere geïnteresseerde zich inschrijven bij de Russische omroep. De finale werd gehouden op 25 september en bestond uit maar liefst achttien artiesten. Een mix van televoting en jurypunten besliste wie het land zou mogen vertegenwoordigen.
Bij de televoters was het nog zeer spannend tussen nummer 1 en 2, echter de jury koos overtuigend voor Mikhail Smirnov met zijn lied Mechta.
Mihail is geboren op 30 april 2003 en is eigenlijk via therapie in contact gekomen met muziek. Op jonge leeftijd begon hij te stotteren en men raadde hem aan om te zingen om dit te verhelpen. Hij werd toen ook opgemerkt door een zangcoach en begon dan verder te gaan in muziek. Zijn grootste prestatie tot nu toe vind hij zelf is de finale van The Voice Kids. Zijn andere hobby’s zijn poezie, voetbal en video’s maken.


De geschiedenis van Rusland op het Junior Eurovisiesongfestival
Het land is al sinds 2005 op het festival in Hasselt van de partij. Reeds in 2006 behaalden hun eerste en enige overwinning tot nu toe. In 2009 en 2010 waren ze er opnieuw dicht bij met een 2de plek. Hun “laagste” notering tot nu toe is een 9de plek in hun debuutjaar in 2005.


Morgen: Albanië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.