The Road to Sofia (12): Oekraïne

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 11 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren waren we te gast in Servië en vandaag trekken we naar Oekraïne.
Hoe werd Anna geselecteerd?
Het was al vrij snel na de vorige editie duidelijk dat het land opnieuw zou deelnemen. In juli werd dan bekendgemaakt dat men zou werken met een nationale voorronde. Op 25 juli vond er een halve finale plaats, waarna 15 artiesten doorgingen naar de finale. Uiteindelijk werd nog één artieste gediskwalificeerd vanwege plagiaat.
De finale vond plaats op 22 augustus en werd gewonnen door Anna Trincher met het lied Pochny z sebe. Anna begon met zingen op 9-jarige leeftijd. Ze deed mee aan verschillende wedstrijden waaronder The Voice Kids. In 2014 probeerde ze Oekraïne ook al te vertegenwoordigden, echter eindigde ze toen op een dertiende plek.
De geschiedenis van Oekraïne op het Junior Eurovisiesongfestival
Het land neemt sinds 2006 deel aan het festival. Hun enigste overwinning kwam er in 2012 in Nederland. In 2008 en 2013 wist men beslag te leggen op een tweede plek. In 2010 echter moesten ze tevreden zijn met de laatste plek.  Ze gaven en ontvingen al de meeste punten van buurland Wit-Rusland.Morgen: Australië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.