The Road to Sofia (11): Servië

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 12 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren waren we te gast in Nederland en vandaag trekken we terug naar de Balkan en meer bepaald Servië.
Hoe werd Lena geselecteerd?
Op 20 augustus 2015 werd bekend dat het land opnieuw zou deelnemen aan het festival. Net zoals vorig jaar werd gekozen voor een interne selectie. Men kwam uit op Lena Stamenković met het lied Lenina spesmo. Lena werd geboren in 2004 en nam al deel aan veel verschillende muziekwedstrijden, waarin in ze ook al vaak in de prijzen viel.

De geschiedenis van Servië op het Junior Eurovisiesongfestival
Servië nam voor het eerst deel was in 2006, toen het land net was losgescheurd van Montenegro. Het eerste festival in 2006 was al een succes want men eindigde op een vijfde plek. In 2007 en 2010 behaalden ze  hun hoogste stek met een derde plek. Hun laagste notering was in 2008 met een twaalfde plaats. De meeste punten gaven ze tot nog toe aan Rusland, maar de meeste punten kregen ze van Macedonië.

Morgen: Oekräine

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.