The Road to Minsk [08]: Rusland.

Negentien kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Eén van die kandidaten is de Russische Anna Filipchuk. Wij stellen ze alvast voor.
Anna Filipchuk is een dertien jarige zangeres uit Rusland, binnen twee dagen wordt ze veertien jaar. Ze is afkomstig uit Moskou en is al een tijdje bekend bij de Russische televisiekijker als presentatrice en zangeres.
Op 14 juni won ze de nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival van elf andere kandidaten. Het festival werd georganiseerd op het Oekraïense schiereiland De Krim en de winnaar werd gekozen door een vakjury (bestaande uit Polina Bogusevich (JESC 2017), Sergey Lazarev (ESC 2016), Igor Krutoy, Nikolai Baskov, Larisa Dolina, Oleg Gazmanov, Tatyana Tsyvareva, Lev Leshchenko en Yevgeny Kombarov) en de kijker thuis. Beiden hadden elk vijftig procent stemrecht. Anna Filipchuk kon met haar nummer Nepobedimy (Invincible) 9,91% van de stemmen behalen. Hiermee was ze de winnaar.

Rusland heeft een belangrijke taak op het komende Junior Eurovisiesongfestival want het is namelijk titelverdediger. In Tbilisi kon Polina Bogusevich het festival winnen met het nummer Wings. Het was de tweede keer in de geschiedenis van het festival dat Rusland het festival kon winnen, de eerste overwinning dateert van 2006 met de Tolmachevy Twins. Rusland neemt sinds 2005 deel aan het festival en sindsdien heeft het land nog nooit lager gescoord dan een negende plaats. 
Morgen stellen we de kandidaat van Australië voor in een nieuwe ‘The Road to Minsk’. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.