The Road to Lisbon [1]: Rusland.

Vanaf vandaag stellen wij alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival 2018 aan je voor. We doen dit niet in alfabetische volgorde maar op basis van de resultaten van vorig jaar. Beginnen doen we met het enige land dat zijn comeback maakt op het Eurovisiesongfestival: Rusland. 

Selectieprocedure
De Russische delegatie is niet zo happig op een nationale voorronde dus organiseerde de omroep Channel One ook dit jaar een selectie achter gesloten deuren. Namen zoals Sergey Lazarev deden de ronde maar de omroep koos uiteindelijk voor Yulia Samoylova. Zij was de oorspronkelijke kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2017 maar ze mocht door de Oekraïense veiligheidsdiensten het land niet in. Hierdoor trok de Russische delegatie zich terug van het festival. De omroep deed wel de belofte dat Yulia het land mocht vertegenwoordigen in 2018 en bleef dus ook bij zijn belofte. De zangeres werd eind januari officieel voorgesteld als de Russische kandidate voor Lissabon maar het was wachten tot 11 maart om haar inzending te horen. Yulia Samoylova zal het nummer I Won’t Break zingen, geschreven door Leonid Gutkin, Netta Nimrodi en Arie Burshtein.
Wie is Yulia Samoylova
De Russische Yulia Samoylova is 28 jaar en is geboren in de Russische stad Ukhta op 7 april 1989. Door het syndroom vaan Werdnig-Hoffman is de Russische kandidaat gebonden aan een rolstoel. Ze startte haar carrière in haar geboortestad toen ze optrad voor oliemijnwerkers. Tussen 2008 en 2010 was Yulia de frontzangeres van de heavymetal groep TerraNova. De grote doorbraak bij het Russische publiek kwam er toen ze in 2013 deelnam aan de Russische versie van X-Factor. Een jaar later was ze één van de openingsacts voor de Olympische winterspelen in Sochi. De laatste jaren is Yulia uitgegroeid tot een rolmodel voor mensen met een beperking in Rusland.
Op het Eurovisiesongfestival
Tijdens de loting voor de indeling van de halve finales werd bekend dat Rusland zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 10 mei 2018. Yulia zal aantreden in de eerste helft van de show, een startpositie is nog niet bekend. 


Versus
Welke Russische inzending was de beste? De inzending van 2016 of 2018? Stem vanaf 12:00 mee via onze Twitterpagina.

Rusland & het Eurovisiesongfestival
Rusland debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1994 en werd voornamelijk na 2000 één van de succesvolste landen van het festival. De eerste top drie notering dateert van 2000 en in 2008 wist Rusland zijn eerste overwinning te behalen met Dima Bilan. Een jaar later werd in Moskou één van de grootste festival georganiseerd. Rusland behaalde zowel in 2015 als 2016 een plaats bij de beste drie van het festival maar kon net niet winnen.
Planning
Morgen stellen we de kandidaten uit San Marino voor.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.