The Road to Kiev [43]: Oekraïne.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Voor de laatste keer trekken we erop uit en gaan we langs bij het gastland Oekraïne. Zij stuen O.Torvald naar het Eurovisiesongfestival in eigen land.

O.Torvald is een Oekraïense rockband uit het Oekraïense stadje Poltava. Zanger van de band is Yevhen Halych, gitaar wordt bespeeld door Denys Myzyuk, drums door Oleksandt Solokha, piano door Mykola Rayda en de bass wordt bespeeld door Mykyta Vasyl’vey. De band is begonnen in 2005 en drie jaar later kwam hun eerste album uit. O.Torvald is voornamelijk te bekijken tijdens festivals.

Voor het tweede jaar op rij werden de handen van Oekraïense openbare omroep UA en van de Oekraïense commerciële omroep SBR samengevoegd voor een Oekraïense kandidaat te selecteren. Via drie halve finales werden de twee beste kandidaten geselecteerd die mogen deelnemen aan de finale op zaterdag 25 februari. In de finale traden er zes kandidaten aan. De vakjury en de Oekraïense kijker beslisten dat O.Torvald het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer Time.

De eerste deelname van Oekraïne op het Eurovisiesongfestival dateert van 2003. Een jaar later was het al raak voor het land want toen kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen. Oekraïne is één van de weinige landen die nog geen enkele finale van het festival heeft moeten overslaan. Meer informatie over Oekraïne op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Australië -> Vandaag: Oekraïne -> Morgen: Live in Kiev

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.