The Road to Kiev [28]: Italië.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Vandaag gaan we naar naar één van de Big 5 namelijk Italië. Zij sturen een dosis karma én Francesco Gabbani naar het Eurovisiesongfestival.

Francesco Gabbani is geboren op 9 september 1982 en is een zanger en een liedschrijver. Hij werd in Italië pas echt bekend in 2016 toen hij het SanRemo Festival 2016 bij de nieuwkomers won met het nummer Amen. Maar zijn echte debuut in de Italiaanse showbizz dateert van 2009 toen hij zijn eerste single Filodoro lanceerde. Na enkele singletjes volgde er in 2014 zijn eerste album Greitist lz. Eind 2015 veranderde Francesco van platenmaatschappij en nam hij deel aan het SanRemo Festival in 2016. Een jaar later nam hij opnieuw deel aan hetzelfde festival maar dan bij de grote artiesten.

Het Eurovisiesongfestival is van oorsprong afgeleid van de Italiaanse voorronde SanRemo Festival. Tot op heden wordt het SanRemo festival nog steeds gebruikt om de Italiaanse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival te selecteren. Maar de winnende artiest mag deelname aan het Eurovisiesongfestival weigeren. Francesc Gabbani won op zaterdag 11 februari het 67ste SanRemo Festival en hij liet na de show weten dat hij met het nummer Occidentali’s Karma Italië gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev.

Italië is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival en kon al twee maal het festival winnen. Sinds de jaren ’90 werd de interesse van de Italianen in het Eurovisiesongfestival fel afgezwakt en trok het land zich dan ook terug. Sinds 2011 is het land terug en is het lid van de BIG 5. Zowel in 2011 als in 2015 stond het dicht bij een derde overwinning op het Eurovisiesongfestival. Meer informatie over Italië op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Azerbeidzjan -> Vandaag: Italië -> Morgen: Letland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.