The Life After [9]: Željko Joksimović.

Tijdens het songfestival van 2004 maakte Servië en Montenegro zijn debuut en het was een debuut om zeer fier op te zijn. Op het einde van de finale eindigde Željko Joksimović op een zeer verdienstelijke 2de plaats met zijn zelfgeschreven liedje Lane Moje.

Na zijn succes op het festival richtte hij het label “Minacord Productions” op en zo kon hij vanaf dan werken in zijn eigen studio. Ledja o Ledja was de opvolger van zijn songfestivalinzending en wist goed te scoren in de voormalige Joegoslavische landen.
In 2005 schreef Željko een liedje voor Jelena Tomašević, met Jutro nam ze deel aan Beovizija. En kwam er ook een duet met de Oostenrijkse zanger Tamee Harrison, I Live my Life For You werd een bescheiden succes in Europa.
IV of Ima nešto u tom što me nećeš was het 4de album dat Željko uitbracht, het scoorde heel goed in 2005 en kende een paar hits Michelle, Crnokosa en Ima Nešto U Tom Što Me Nećes.
Voor het festival van 2006 schreef hij Lejla, dit lied werd gezongen door Hari Mati Hari en eindigde voor Bosnië & Herzegovina op een knappe 3de plaats.
Platinum Collection (2007) was al het 2de best of album dat Joksimović uitbracht, naast zijn grootste hits stonden er ook 2 nieuwe liedjes Devojka en Nije do mene op dit zeer goed verkopende album.
Begin 2008 schreef Željko “Oro”, met dit liedje nam Jelena Tomašević deel aan Beovizija. Ze won de nationale finale en mocht in mei het gastland Servië vertegenwoordigen op het songfestival. Een festival dat trouwens gepresenteerd werd door Željko Joksimović en Jovana Janković. Op het festival eindigde Oro op een heel mooie 6de plaats.
Na een korte break was er in 2009 de geboorte van zijn 5de studio album, Ljubavi kende een groot succes in zijn thuisland en de omliggende buurlanden. Ljubavi en Žena Za Sva Vremena waren de best scorende singles uit het album. 
In juni 2010 mocht Željko Joksimović zich opmaken voor een zeer groot concert in Bosnië & Herzegovina, hij zong daar zijn allergrootste hits voor 40000 toeschouwers.
Op het songfestival van 2012 in Bakoe zagen we hem voor de 2de keer als performer terug, Nije ljubav stvar haalde heel makkelijk de finale en daar eindigde Servië 3de.
In 2012 trouwde Željko met televisie presentatrice Jovana Janković op de Malediven en in 2014 was er de geboorte van hun eerste zoon Kosta.
Voor het festival van 2015 schreef hij een lied voor de Montenegrijnse zanger Knez. Adio bezorgde Montenegro een plaats in de finale en ook hun best behaalde resultaat ooit (13de).
Het 6de album kwam uit in 2015 en kreeg de titel “Željko Joksimović”, het scoorde goed in de omliggende buurlanden en in Servië. Sindsdien is het een beetje stil geworden rond hem, maar we kunnen alleen maar hopen dat Željko bezig blijft met muziek en wie weet zien we hem ooit wel nog eens als performer terug op het festival zelf.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.