The Life After [6]: Barbara Dex.

Iemand als jij, dat zong Barbara Dex tijdens de finale van het festival in 1993 festival in het kleine Millstreet. Jammer genoeg eindigde ze echter met drie punten als allerlaatste en mocht België niet deelnamen aan het Eurovisiesongfestival van 1994. Volgens velen zorgde het door Dex zelf vervaardigde jurkje voor dit resultaat. Hiermee wordt ze nog steeds geplaagd, vanwege de Barbara Dex Award. Dit is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan de slechtst geklede artiest op het festival en dit jaar ging die naar de Kroatische inzending. Haar songfestival inzending stond 7 weken in de Ultratop en bereikte een 19de plaats.
De laatste plaats op het songfestival betekende eigenlijk niet het einde voor haar, maar wel de start van een veelbelovende carrière. Haar eerste album “Iemand” verkocht heel goed en ook kon je luisteren naar een Engelse versie van Iemand als jij.
Vanaf 1995 zingt Barbara voornamelijk in het Engels en verschijnt haar 2de album Tender Touch. Sweet Summernights was de debuutsingle en ook het duet Leaving this town met Paul Michiels scoorde redelijk in de charts.
In 1997 mag ze de soundtrack inzingen van de veel bekeken reeks “Windkracht10” en begin 1998 komt haar derde album “Strong” op de markt.
Volledig gerestyled neemt ze in 2004 deel aan Eurosong samen met Alides Hidding. Hun liedje One Life eindigt in de finale als derde na Xandee en Natalia Druyts.
Eurosong 2006 was de volgende passage voor Barbara, haar liedje Crazy wint de tweede voorronde. In de halve finale eindigt ze op de tweede plaats maar in de finale maakt ze nooit echt kans om ons land te vertegenwoordigen in Athene. Haar country song doet het wel zeer goed in de ultratop en is sinds Iemand als jij haar grootste hit.
In 2009 wordt ze samen met haar vader Marc Dex en nonkel Juul Kabas opgenomen in de Radio 2 Eregalerij voor een leven vol muziek. Ondertussen brengt ze I am uit, een samenwerking tussen haar en Tom Helsen.
Tijdens de Radio 2 Zomerhit 2012 krijgt ze de prijs voor de beste vrouwelijke artiest en brengt ze samen met Clara Cleymans, Gunther Verspecht & Kris de Bruyne een Ode aan Yasmine. Hiermee toeren ze rond in 2012 en 2013. In 2014 toert ze samen met Jan De Smet, Lucas Van den Eynde en Nele Goossens, door Vlaanderen met het programma Kleinkunsteiland.
Een samenwerking met dj en producer Buscemi zorgen voor de geboorte van “Dex, Drugs and Rock’n Roll”. Een album met jazz, exotische ritmes, elektronische popmuziek en Barbara’s veelzijdige stem. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.