The Life After [3]: Edsilia Rombley

In 1998 behaalde Edsilia Rombley de vierde plaats op het Eurovisiesongfestival met het nummer Hemel en aarde. Dit was voor Nederland trouwens het beste resultaat sinds de winst van Teach-In met Ding-a-dong op het festival van 1975.
Na het festival ging Edsilia de Engelstalige toer op en bracht ze het album “Edsilia” uit, de singles Second floor en Get her flopten beiden.
In 2002 kwam haar 3de album op de markt en dat werd geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis, die ondertussen ook haar echtgenoot geworden is. Het album “Face to Face” werd vooraf gegaan door de single What have you done to me, maar wederom kon die op niet veel bijval rekenen in de Nederlandse hitparade. Edsilia kreeg wel een nominatie op zak voor de TMF awards in de categorie Beste R&B nationaal, maar deze kon ze niet verzilveren. 
Als je iets kan doen was de benefietsingle die opgenomen werd door verschillende Nederlandse artiesten naar aanleiding van de zeebeving in Azië op kerstmis 2004. Edsilia was één van de artiesten die meedeed aan dit project. Ze ging in 2005 ook op tournee met de show Van jongs af aan, daar bracht ze covers en eigen werk.
In 2006 deed ze mee aan Dancing with the Stars, maar viel na de vierde show af. Kort daarna kwam de Nederlandstalige single Dan ben ik van jou uit, als voorloper van een geheel nieuw album met Nederlandse composities. Het nummer werd een bescheiden succes in de hitlijsten.
Ondertussen raakte bekend dat Edsilia Nederland voor een tweede maal zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In het programma Mooi! Weer naar het songfestival werd Nooit meer zonder jou gekozen als de Nederlandse inzending van 2007.
De oorspronkelijke versie kreeg een nieuw jasje en ging verder door het leven als On top of the world. In Helsinki kon ze geen plaatsje bereiken bij de top 10 en eindigde ze op een teleurstellende 21ste plaats in de halve finale.
In 2009 presenteerde ze het eerste seizoen van De beste zangers van Nederland en in 2014 deed ze zelf mee aan het programma. “Uit mijn hart” was het 5de album die uitkwam en was een verzamelalbum met alle hoogtepunten uit de 15-jarige carrière van Edsilia.
Sinds 2014 treedt ze ook regelmatig op met de Ladies of Soul, dit doet ze samen met Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Glennis Grace en Candy Duffer. Ondertussen stonden ze al 2 maal met Natalia op de planken in de Lotto arena en het Sportpaleis.
‘Mama Sings’ is een avond vol Nederlands- en Engelstalige soul- en popnummers waarmee Edsilia als geen ander mensen kan raken met haar persoonlijkheid en stem, dit is haar meest recente tournee waarmee ze in 2016 op de planken gaat staan. Volgend jaar viert ze haar 20-jarig jubileum en afscheid nemen van het podium staat nog niet op haar to do lijstje. Wat we wel zeker weten is dat we Edsilia nooit meer op het songfestival podium zullen zien staan.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.