Sweden’s rise to heaven deel 48: 2011

Op zaterdag nemen wij u mee doorheen de Zweedse inzendingen op het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar won Måns Zelmerlöw met “Heroes” het festival maar wat deden de Zweedse inzendingen voor hem? Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 2011, het jaar dat Duitsland het gastland was van het festival. 

Selectieprocedure

Opnieuw koos de Zweedse omroep SVT voor Melodifestivalen om hun kandidaat te kiezen voor het Eurovisiesongfestival in eigen land. Opnieuw werden er vier voorrondes, een herkansingsronde en een grote finale georganiseerd. Er namen 32 artiesten deel. Marie Serneholt en Rickard Olsson presenteerde de zes weken durende show. De finale vond plaats op 12 maart 2011 in Stockholm Globe Arena in Stockholm. Na het einde van de reeks shows werd Eric Saade met het nummer “Popular” gekroond tot winnaar.

Het Eurovisiesongfestival van 2011

Het festival in 2011 was het zesenvijftigste editie van dit festival en werd gehouden op 10,12 en 14 mei 2011 in Düsseldorf, Duitsland. De show werd gepresenteerd door Anke Engelke, Judith Rakers en Stefan Raab. Eric Saade nam deel aan de tweede halve finale op donderdag 12 mei. Tijdens deze halve finale behaalde Eric Saade de 1ste plaats, wat betekend dat hij recht had op deelname aan de finale. Met een eerste plaats in de halve finale stond Eric Saade nog maar weinig in de weg om het Eurovisiesongfestival te winnen. Tijdens de finale trad Eric Saade aan als 17de aan. Met 185 punten won Eric Saade het Eurovisiesongfestival niet. Azerbeidzjan ging met de overwinning lopen en ook Italië stak de Zweedse inzending op het einde een plaats voor. Twee keer kreeg Eric Saade de volle twaalf punten (Estland en Israël). Nederland had tien punten over voor Eric terwijl België maar vier punten vijl had. 

Volgende week: deel 49

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.