Sweden’s rise to heaven deel 41: 2004

Op zaterdag nemen wij u mee doorheen de Zweedse inzendingen op het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar won Måns Zelmerlöw met “Heroes” het festival maar wat deden de Zweedse inzendingen voor hem? Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 2004, het jaar dat Is de gaststad was van het festival.

Selectieprocedure
Opnieuw koos de Zweedse omroep SVT voor Melodifestivalen om hun kandidaat te kiezen voor het Eurovisiesongfestival in eigen land. Opnieuw werden er vier voorrondes, een herkansingsronde en een grote finale georganiseerd. Er namen 32 artiesten deel. Charlotte Perrelli, Ola Lindholm en Peter Settman presenteerden de zes weken durende show. De finale vond plaats op 20 maart 2004 in Stockholm Globe Arena in Stockholm. Na het einde van de reeks shows werd Lena Philipsson met het nummer “Det gör ont” gekroond tot winnaar. Later vertaalde ze het nummer naar het Engels en werd het “It Hurts”.

Het Eurovisiesongfestival van 2004
Het festival in 2004 was de negenenveertigste editie van dit festival en werd gehouden op 12 en 15 mei 2004 in Istanbul, Turkije. Het was het eerste festival met een halve finale. De show werd gepresenteerd door Korhan Abay en Meltem Cumbul. Lena mocht de halve finale overslaan en trad als laatste aan in Istanbul, net na Roemenië. Op het einde van de avond was stond Lena op een vijfde plaats met 170 punten. Denemarken(12), Finland (12), Ierland(12) en Noorwegen (12) hadden de meeste punten over voor deze inzending. België had 2 punten over voor deze inzending, Nederland was niet gul en gaf geen enkel punt. Door dit resultaat moest Zweden in 2005 niet aantreden in de halve finales.

De nasleep van het Eurovisiesongfestival
In 2005 bracht Lena een nieuw album uit waarvan er 30.000 in de Zweedse muziekhandels verspreid werden. Na één dag was alles uitverkocht. Verder volgde in 2007 een nieuw album.
Volgende week: deel 42

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.