Straks: Bekendmaking kandidaat Bulgarije. [UPDATE]

In de loop van de dag gaan we de Bulgaarse vertegenwoordiger kennen voor het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Bulgarije maakt zijn comeback naar het festival nadat ze twee jaar afwezig geweest zijn. We weten dat Bulgarije vertegenwoordigt zal worden door een vrouwelijke zanger. Geruchten gaan de ronde dat Poli Genova (2011) het land terug zal vertegenwoordigen. Ook de naam van Preslava doet de ronde. Wanneer de kandidaat bekend zal worden gemaakt en of we ook een nummer zullen horen is nog niet bekend maar het is vandaag volgens de officiĆ«le twitteraccount. Iets om in de gaten te houden dus.
[UPDATE 18:45] Door een paar problemen zal de Bulgaarse kandidaat vandaag (woensdag) niet bekend worden gemaakt. De bekendmaking zal in de loop van de komende dagen volgen.

Bulgarije neemt sinds 2005 deel aan het Eurovisiesongfestival maar heeft nog niet echt goed gescoord. Enkel in 2007 behaalde Bulgarije een plek in de finale. Het werd toen vertegenwoordigt door Elisa Todorova & Stojan Jankoelov en het nummer “Water”. Bij alle andere deelnames strandde het in de halve finale. De afgelopen twee jaar nam Bulgarije niet deel aan het festival wegens financiĆ«le problemen binnen de omroep. De organisatie van het Junior Eurovisiesongfestival kon er wel af…

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.