Portugal opent inschrijvingen Festival da Canção 2022.

Portugal opent inschrijvingen Festival da Canção 2022.

RTP, de Portugese openbare omroep zal volgend jaar deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Italië. Hun kandidaat zal gekozen worden via Festival da Canção 2022.

Afgelopen week maakte RTP het regelement bekend waaraan de inzendingen voor Festival da Canção 2022 moeten voldoen. Sinds vandaag kunnen geïnteresseerden zich inschrijven bij de omroep. Wanneer de inschrijvingen gesloten zijn zal een vakjury de vier beste inzendingen selecteren.

Aan Festival da Canção 2022 zullen er 20 artiesten deelnemen. Zoals gewoonlijk kiest de RTP eerst zestien componisten die een nummer en artiest mogen selecteren voor de wedstrijd. De andere vier deelnemers komen vanuit de inschrijvingen.

Vorig jaar namen er maar zestien artiesten deel aan de wedstrijd, dit jaar zijn dat er dus 20. In elke halve finale nemen er tien kandidaten met hun nummer deel en de beste vijf gaan door naar de finale. De winnaar zal gekozen worden via een combinatie van televoting (50%) en een vakjury (50%). Wanneer de uitzendingen op televisie komen is nog niet bekend.

Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Portugal neemt sinds 1964 deel aan het Eurovisiesongfestival maar bij hun debuut strandde het al direct onderaan met nul punten. Ook de jaren daarna stelde Portugal vaak telleur. In 2017 volgde er de eerste top vijf notering en direct ook de allereerste winst dankzij Salvador Sobral en het nummer Amar pelos dois. The Black Mamba mocht in Rotterdam de Portugese eer vertegenwoordigen. Hun Love Is On My Side eindigde op een twaalfde plaats met 153 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.