Ierland neemt deel aan Eurovisiesongfestival 2022.

Ierland neemt deel aan Eurovisiesongfestival 2022.

De Ierse openbare omroep RTÉ zal een kandidaat afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival in Italië. Dat liet de omroep weten aan de collega’s van ESCToday.

RTÉ liet wel nog niet in zijn kaarten kijken over hoe de kandidaat zal geselecteerd worden. De afgelopen jaren werd er steeds een artiest en een nummer intern gekozen maar dat zou kunnen veranderen. In een interview met The Irish Sun afgelopen zomer liet Michael Kealy, head of delegation zich ontvallen dat een terugkeer van een nationale voorronde niet uitgesloten is.

Ik vind dat het tijd is dat we het publiek weer inspraak geven in wat we doen. Maar we moeten dat doen op een effectieve en op een budgetvriendelijke manier doen.

Michael Kealy

In 2015 organiseerde de Ierse omroep voor het laatst een nationale voorronde. Binnenkort weten we meer over hoe de Ierse kandidaat zal gekozen worden.

Ierland op het Eurovisiesongfestival

Ierland is het succesvolste land op het Eurovisiesongfestival met zeven overwinningen, vooral in de jaren ’90. De laatste jaren gaat het veel minder met het land.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.