Petra Mede en Malin Åkerman presenteren Eurovisiesongfestival 2024.

Petra Mede en Malin Åkerman presenteren Eurovisiesongfestival 2024.

SVT heeft bekend gemaakt wie het Eurovisiesongfestival 2024 zal presenteren. De keuze viel op Petra Mede en Malin Åkerman.

Voor het derde keer op rij doet SVT een beroep op Petra Mede. Ze begon haar carrière als comédienne voordat ze overstapte naar televisie. Zo presenteerde ze Melodifestivalen 2009 en verschillende shows bij SVT. In 2013 stond ze voor het eerst op het podium van het Eurovisiesongfestival, toen presenteerde ze alleen het volledige festival en dat vond toen ook plaats in Malmö. Drie jaar later, in 2016 presenteerde ze samen met Måns Zelmerlöw opnieuw het festival en dit jaar dus opnieuw. Petra Mede is dus één van de drie mensen die meer dan één Eurovisiesongfestival hebben gepresenteerd. Ze staat zelfs op de tweede plaats, achter Katie Boyle, zij presenteerde viermaal het Eurovisiesongfestival.

“Stel je voor dat je opnieuw de kans krijgt om het Eurovisie Songfestival te presenteren! Het is zo’n ongelooflijke eer. Nadat ik het eerst alleen had gepresenteerd en daarna samen met de geweldige Måns Zelmerlöw aan mijn zijde, kijk ik er nu erg naar uit om met Malin samen te werken. We kennen elkaar niet van vroeger, maar we hebben elkaar nu al een paar keer ontmoet en ik ben al helemaal verkocht. Het wordt een genot om met haar samen te werken!”

Petra staat niet alleen op het podium in Malmö. Ze wordt vergezeld door Malin Åkerman. Zij begon haar carrière in 1997 als actrice. Haar doorbraak kwam in 2009 toen ze Silk Sceptre II speelde in de superheldenfilm ‘Watchmen’. Ze speelde ook mee in de films “The Proposal” en “Happythankyoumoreplease” en de tv-serie “Billions”. In 2019 maakte ze haar Zweedstalige acteerdebuut in “Part of my heart”.

“Ik kan mijn gevoelens hierover niet echt beschrijven. Ik ben erg opgewonden en een beetje nerveus, maar op een positieve manier. Ik heb Eurovisie altijd leuk gevonden en om samen met Petra deel uit te maken van deze fantastische show is een droom die uitkomt. Bovendien is Petra een van de grappigste vrouwen die ik ooit heb ontmoet.”

Petra en Malin presenteren dus de halve finales van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei. Twee dagen later presenteren ze de grote finale van het festival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.