Parijs gaststad voor JESC 2021.

Parijs gaststad voor JESC 2021.

Naast het Eurovisiesongfestival is er in het najaar ook nog altijd een junior Eurovisiesongfestival. Tijdens een persconferentie werden al wat details bekend gemaakt over de wedstrijd.

De Franse openbare omroep France Télévisions zal het 19e junior Eurovisiesongfestival organiseren, dat weten we al sinds vorig jaar. Vandaag werd de locatie bekend gemaakt namelijk La Seine Musicale in Parijs.

Onder het motto Imagine zal het festival doorgaan op zondag 19 december 2021. Voor het eerst sinds 2012 vindt het festival plaats in december. Nog nooit werd het festival zo laat op het jaar georganiseerd. De reden is dat de week voor Kerst een prachtige periode is om zo’n show te organiseren voor kinderen.

Het is spannend om voor het eerst in meer dan 40 jaar terug te keren naar de Franse hoofdstad met een Eurovisie-evenement. Het team van France Télévisions heeft de passie, toewijding en energie om in december een fantastische show te creëren waar getalenteerde jonge artiesten kunnen schitteren en zich kunnen voorstellen dat ze de Junior Eurovisie-trofee zullen winnen.

Martin Österdahl

In december organiseert Frankrijk voor het eerst in 43 jaar een Eurovisie-evenement! Een prachtig project! Het Junior Eurovisie Songfestival is voor ons een ongelooflijke nieuwe uitdaging om een ​​authentieke show te produceren, en vooral voor mij als Executive Producer! Het Junior Eurovisie Songfestival vertegenwoordigt de culturele diversiteit van ons jonge publiek in Europa en dat betekent veel voor mij. We zullen volledig betrokken zijn om een ​​geweldige, unieke en ambitieuze show in Parijs te bieden

Alexandra Redde-Amiel

Meer details werden er vandaag niet vrijgegeven. Op dit moment is er al één kandidaat bekend die zal deelnemen aan het festival. Simão Oliveira zal Portugal vertegenwoordigen, zijn nummer wordt later bekend gemaakt (lees meer).

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.