Openingsact eerste halve finale bekend.

Openingsact eerste halve finale bekend.

De openingsacts van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2024 zijn bevestigd.

Met een artikel op de officiële website hebben EBU en SVT de openingsacts voor de eerste halve finale bekend gemaakt. SVT heeft Eleni Foureira (ESC 2018), Eric Saade (ESC 2011) en Chanel (ESC 2022) gevraagd om een nummer uit te voeren met als titel United by music.

De drie eurovisiesterren worden op het podium vergezeld door 24 dansers en ze brengen een stuk van hun lied. Eleni Foureira vertegenwoordigde Cyprus in 2018 met Fuego en behaalde daarmee een tweede plaats. Wat tevens het beste resultaat ooit is voor het land. Eric Saade vertegenwoordigde Zweden in 2011 met Popular en behaalde daarmee de derde plaats. Chanel vertegenwoordigde Spanje in 2022 met Slo-mo en behaalde een derde plaats op de avond van de grote finale.

We willen de editie van dit jaar een kickstart geven met een groot popnummer dat de immense liefde van Zweden voor deze competitie laat zien en laat zien hoe we allemaal verenigd zijn door muziek. Drie fantastische live artiesten uit alle hoeken van het continent. Ze wonnen misschien niet het goud op het festival maar wel de harten van het publiek. We hopen dat het publiek er dol op zal zijn.

Edward Af Sillén (regisseur en scenarioschrijver Eurovisiesongfestival 2024)

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival staat komende dinsdag gepland.

📷 Omslagfoto EBU / Nathan Reinds

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.