Officiële videoclip “10 Years” uitgebracht.

Officiële videoclip “10 Years” uitgebracht.

IJsland stuurt dit jaar Daði & Gagnamagnið naar het Eurovisiesongfestival met het nummer 10 Years.

Tijdens de muziekshow Straumar op 13 maart ging het nummer officieel in première. Maar het was wachten tot vandaag voor de officiële videoclip.

Het nummer gaat over het feit dat Árný en ik al tien jaar samen zijn. Hoe onze liefde in de loop van de tijd sterker is geworden. De ‘platenhoes’ is een foto van het gezicht op Árný’s trui, net zoals Think About Things dat was met mijn gezicht. Dit is eigenlijk een soort directe opvolger van Think About Things, dit nummer. Nu kan ik niet wachten om de reactie op het nummer te zien. Ik heb er alles in gestopt en hoop dat het mensen bereikt. Ik maak hier in ieder geval geen grapje mee.

Daði & Gagnamagnið

De videoclip kan je hieronder bekijken

IJsland neemt deel aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 20 mei 2021.

IJsland op het Eurovisiesongfestival.

Het land in het hoge noorden neemt sinds 1986 deel aan het Eurovisiesongfestival en is tot op heden het enige Scandinavische land dat het Eurovisiesongfestival nog niet kon winnen. Op het Eurovisiesongfestival in 1999 en 2009 kwamen ze al aardig in de buurt met een tweede plaats. In Rotterdam werd IJsland vertegenwoordigd door Daði og Gagnamagnið met hun 10 Years. Door een coronabesmetting binnen de groep werd er tijdens de halve finale en de finale beelden gebruikt van de repetities. Uiteindelijk eindigde de groep op een vierde plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.